Ομαδική έκθεση: Ούτε που μας δόθηκε μια εξήγηση για το άρωμα των λουλουδιών, στο ΝαύπλιοΣτο Ναύπλιο, η ομαδική έκθεση για το Περιβάλλον από 14 σύγχρονους καλλιτέχνες, που εκθέτουν τα έργα τους από τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στον πεζόδρομο Β. Κωνσταντίνου, επιχειρώντας μια αναπαράσταση της αλληλο-εισχώρησης φυσικού και αστικού τοπίου, με διάμεσο μια τέχνη ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους.

Με αφορμή την εικαστική δράση, ο Δήμος Ναυπλιέων αναφέρει: “το ενδιαφέρον εντοπίζεται στη συγκινησιακή δυνατότητα της τέχνης να κατανοεί και να ερμηνεύει τις επιλογές του ανθρώπου που αφορούν τη δόμηση του κοινωνικού του χώρου αλλά και τα αδιέξοδα που δημιουργούνται όταν αυτές οι επιλογές είναι επιβεβλημένες από τις σύγχρονες συνθήκες μαζικοποίησης σε αντιδιαστολή με τη βαθιά, αρχέγονη ανάγκη του για αρμονική συνύπαρξη με το φυσικό περιβάλλον”.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ στην καθημερινότητά τους καταβάλουν προσπάθειες για την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων γύρω από αυτό που θα φέρνουν τους πολίτες, όσο πιο πολύ γίνεται, κοντά στην φύση και στον ίδιο τον άνθρωπο ως αναπόσπαστο μέλος της.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Βαγγέλης Ζερβόπουλος, Θανάσης Καλαντζής, Νίκος Λαμπρινός, Μάγδα Μάρα, Νίκος Μαρίνης, Ναυσικά Ξυπολιά, Kristian Ξυπολιάς, Γιούλα Παπαδοπούλου, Όλγα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Παπαχρήστος, Βασιλική Σαγκιώτη, Γιάννης Σκαλτσάς, VentseslavIotoff, FrancescoMoretti. Επιμέλεια έκθεσης Φαίη Τζανετουλάκου.

Χώρος διεξαγωγής:
Ο πεζόδρομος της οδού Βασ. Κωνσταντίνου στο Ναύπλιο, παλιά πόλη

Είσοδος:
Ελεύθερη

Διάρκεια έκθεσης:
από 3/8 έως 31/8