Οι «Χρωματιστές ιστορίες» του Στράτη Μυριβήλη στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού


Στράτης Μυριβήλης
«Χρωματιστές Ιστορίες»

«Η Ροδιά», «Ο Παντελής», «Λούλης ο γόης», «Η Καμπουρίτσα»

O συνταρακτικός λόγος του μεγάλου πεζογράφου της γεννιάς του '30 ζωντανεύει στην σκηνή για πρώτη φορά, μέσα απο τέσσερις μικρές ιστορίες απο τα «Χρωματιστά βιβλία» του σε μια ενιαία παράσταση. Ένα πνευματικό ταξίδι, γεμάτο συγκίνηση, χιούμορ, χρώματα και μουσική που παρασύρει τον θεατή στον μαγικό κόσμο του Μυριβήλη.

Ταυτότητα παράστασης:

Πρόκειται για τέσσερα διηγήματα του Μυριβήλη που βλέπουν για πρώτη φορά το φως της σκηνής. «Η Ροδιά», «Ο Παντελής», «Λούλης ο γόης», «Η Καμπουρίτσα». Τέσσερις μικρές ιστορίες απο τα «Χρωματιστά βιβλία» τα οποία εκδόθηκαν σε διαφορετικές στιγμές της συγραφικής ζωής του. Το πράσινο βιβλίο (1935), Το γαλάζιο βιβλίο (1939), Το κόκκινο βιβλίο (1952) και Το βυσσινί βιβλίο (1959). Κάθε ιστορία αντιστοιχεί σε ένα χρώμα, κι όλες μαζί ενώνονται κάτω απο την σκέπη ενός δομικού για την φιλοσοφία του συγραφέα έργου. Κι αυτό δεν είναι άλλο απ το «Το τραγούδι της γης» - το ευαγγέλιο του. Ένας ύμνος στην φύση, στην δημιουργία, και στην ζωή. Ο πυρήνας μέσα απο τον οποίο ξεπηδούν αυτά τα διηγήματα, τα οποία αποκαλύπτουν έναν άγνωστο, διαφορετικό Μυριβήλη, το ίδιο ανθρώπινο και συνταρακτικό, που κινείται συγγραφικά μέσα στο ευρύ φάσμα της ανθρώπινης ύπαρξης. Έναν Μυριβήλη σύγχρονο, με χιούμορ, με συγκίνηση και με απέραντο σεβασμό, ακόμα και στην μικρότερη μορφή ζωής που υπάρχει στην φύση. Φέτος συμπληρόνωνται εκτόν τριάντα χρόνια απ την γέννηση του.

Σκηνοθεσία-Δραματουργική σύνθεση | Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια | Κατερίνα Σαβράνη
Μουσική | Χριστέλα Γκιζέλη
Φωτισμοί | Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες | Aνδρέας Σιμόπουλος
Video trailer | Θάνος Μαργαρίτης
Μακιγιάζ | Εύα Τσαλκιτζή
Γραφιστικό αφίσας | Θεοδοσία Βούρου

Παίζουν
Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος
Ινώ Μενεγάκη
Χριστέλα Γκιζέλη

Ιστορικό παράστασης:

Η παράσταση είχε την τύχη να κάνει την πρεμιέρα της, στον γεννέθλιο τόπο του συγγραφέα, την Λέσβο, στις 17 Ιουλίου του 2019,με ολόγιομο φεγγάρι,παρουσία της εγγονής του, ακριβώς με την συμπλήρωση πενήντα χρόνων απο τον θάνατό του.
Κατόπιν οι «Χρωματιστές ιστορίες» πραγματοποίησαν όλες τις υπόλοιπες παραστάσεις τους τον Χειμώνα 2019-20 στο θέατρο Σφενδόνη κάθε Δευτέρα και Τρίτη, κερδίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού, αποσπώντας δε εξαιρετικές κριτικές. Και το ταξίδι συνεχίζεται.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΛΩΝΟΥ
Ιωαννίνων & Καπανέως
Κολωνός 10444
Αθήνα

(χάρτης)

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020
ώρα έναρξης: 20.30

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
75 '

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € προπώληση
12 € στην είσοδο
10 € άνεργοι, φοιτητικό ανω των 65, ΑΜΕΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
PUBLIC
- σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Α. ΣΑΒΡΑΝΗ & ΣΙΑ ΕΕ
ΑΦΜ: 800348055
ΔΟΥ: ΣΤ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΓ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 26, ΑΘΗΝΑ 10554