Ομαδική έκθεση: Element – Environment – Energy, στη ΣαντορίνηΗ Ομαδική έκθεση της Restart Cultural Tourism Art Platform, με τίτλο “3e -ELEMENT -ENVIRONMENT-ENERGY”, παρουσιάζεται στο Santorini Arts Factory –Tomato Industrial Museum D.Nomikos από τις 9/8/220 έως και τις 30/9/2020, όπου 16 εικαστικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους.

Την πρωτότυπη έκθεση επιμελείται η Θεσσαλονικιά εικαστικός και επιμελήτρια Γεωργία Τρούλη, η οποία και μας μεταφέρει στη μαγευτική της ατμόσφαιρα: «Tα 3 e είναι θεμελιώδη στοιχεία της ζωής της δράσης και της ανάπτυξης. Το καθένα από αυτά είναι σημαντικό αλλά η σημασία του καθενός πολλαπλασιάζεται όταν αλληλεπιδρά με τα άλλα και όταν αναπτύσσεται δυναμική μεταξύ των τριών. Ξεκινά από το φυσικό επίπεδο, αυξάνεται γεωμετρικά και αναπτύσσεται ολιστικά όταν φτάνει τα επίπεδα μιας ξεχωριστής  ενωτικής ενέργειας, όταν και τα 3 e είναι σε συνεχή επανατροφοδότηση της ουσίας τους και του σημείου αναφοράς τους. Όταν αυτοί οι άξονες βρίσκονται σε ευθυγράμμιση και αλληλεπίδραση των συχνοτήτων τους, έχουμε συμπύκνωση ενέργειας κι έτσι προκύπτουν δημιουργήματα, δράσεις και φόρμες. Προσεγγίζουμε την πυρηνική πηγή της προσωπικότητας, των σχέσεων,  των συλλογικών συσχετίσεων, των επιτευγμάτων ή των καταστροφών καθώς και την απεραντοσύνη της κοσμικής και συμπαντικής συνείδησης.


Στην έκθεση element- environment- energy αναζητούμε τα βασικά στοιχεία που συνοψίζουν μορφή, το περιβάλλον που τα αναδεικνύει και την ενέργεια που όλα μαζί  αναδύουν. Σε μια πραγματικότητα που οι εξελίξεις τρέχουν τόσο σε προσωπικό, τοπικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο, ο καθένας από εμάς καλείται να εντοπίσει την ενέργεια με την οποία συντονίζεται, αφομοιώνει και αντανακλά μετέπειτα στο περιβάλλον. Μια άσκηση συνείδησης και ενορχήστρωσης του χώρου και επέκτασης της εμπειρίας. Στην επιλογή των έργων, η όξυνση των αισθήσεων και η ισορροπία είναι το ζητούμενο μέσα από τη συνένωση των τριών αξόνων που αλληλεπιδρούν σε ένα νησί γεμάτο  ιστορία, μύθο, παράδοση, έκρηξη, ομορφιά, παλμό και σύγχρονη ζωή με ανθρώπους από όλο τα μέρη του πλανήτη».

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί: Σωτήρης Αντωνιάδης, Γιάννης Καμίνης, Αλέξανδρος Καροζάς, Στέλλα Κόζα, Έλλη Λαμπαδαρίδου, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Μαριλένα Μπιτζάνη, Μαρία Νενάδη, Τιτίνα Ροντογιάννη, Κώστας Σπυρόπουλος, Μαρία Σταμάτη, Μπέσυ Σύρου, Γιάννης Στεμπίλης, Γεωργία Τρούλη, Στέλλα Χαβιαροπούλου, Kirsikka Soustiel