Βιβλιοκριτική για το μυθιστόρημα "Έρωτας στους ελαιώνες της Ασίας" της Σοφίας Καλφοπούλου | Γράφει η Ιωάννα Κανελλοπούλου


Συγγραφέας: Σοφία Καλφοπούλου
Έτος έκδοσης: 2014
Σελ.: 266
Εκδόσεις: Λυκόφως


"Κάποτε στον ουρανό του Αφγανιστάν θα εμφανιστεί το περιστέρι της ειρήνης και θα φέρει στον πολύπαθο λαό ένα κλαδί ελιάς, σημάδι ότι τελείωσε το κακό και ότι έρχονται στον τόπο η ειρήνη και η ευημερία".


Απ’ την μαγευτική Ελλάδα στην μακρινή Καλκούτα. Η Carry καλείτε να αναλάβει την περιουσία της θείας της σαν μοναδική κληρονόμος και το ολιγοήμερο ταξίδι, γίνεται ταξίδι ζωής για την ηρωίδα.
Εκεί γνωρίζει έναν άλλο κόσμο, έναν κόσμο άγνωστο. Άλλος αέρας, άλλη νοοτροπία και διαφορετική κουλτούρα.
Ένας άντρας θα την γοητεύσει και μαζί του θα αρχίσει να ονειρεύεται ξανά. Είναι όμως η μοίρα, αυτή που πάντα ορίζει το μέλλον και ένας ανεκπλήρωτος έρωτας θα την σημαδέψει για πάντα.
Οι συγκυρίες την κάνουν να δει τον κόσμο με άλλο μάτι, θα ανακαλύψει μια άλλη πλευρά του εαυτού της που ούτε η ίδια δεν περίμενε πως είχε και η απόφασή της να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο θα της αλλάξει για πάντα την ζωή.
Ένα απολαυστικό και επίκαιρο μυθιστόρημα, απ’ την ιδιαίτερη πένα της Σοφίας Καλφοπούλου, που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον απ’ την αρχή ως το τέλος.
Ιδιαίτερα παραστατικό, με λιτή και κατανοητή γραφή, που δεν κουράζει τον αναγνώστη, αντίθετα τον προτρέπει να μπει μέσα στις σελίδες του βιβλίου και να γίνει ένα με την ιστορία.



Βιογραφικό: Η Σοφία Καλφοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Απ’ τα νεανικά της χρόνια αισθάνεται πολίτης του κόσμου και ταξιδεύει για να ανακαλύψει αλλά και να ενσωματωθεί στην κουλτούρα χώρας. Έχει περιπλανηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει ταξιδέψει στην Ασία και την Αφρική. Πίσω από κάθε αρνητικό στοιχείο, προσπαθεί να ανακαλύψει τη θετική πλευρά και να το ξορκίσει με τον έρωτα. Στα βιβλία της υποστηρίζει τον αλτρουισμό ως τη μοναδική διέξοδο για την σωτηρία της ανθρωπότητας. Επίσης, εκφράζει την πίστη της στον σεβασμό των εθνών και στην ελευθερία των λαών.
Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη και έναν γιό.


ISBN: 978-618-5095-08-6

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια