Η νέα ψηφιδωτή γοργόνα στη Σκάλα Συκαμινιάς! (Συνέντευξη με την εικαστικό Γιούλα Κουτσουμπού)



"Η Παναγιά η Γοργόνα" της Σκάλας Συκαμινιάς, γνωστή σε όλους τους Έλληνες, χάρη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του λογοτέχνη Στρατή Μυριβήλη, αποτελεί πραγματικό στολίδι για το γραφικό χωριό της Λέσβου, που ελκύει με την ομορφιά του εδώ και χρόνια αρκετούς ντόπιους και ξένους επισκέπτες.
Πρόσφατα αποτέλεσε έμπνευση και για ορισμένους εικαστικούς, οι οποίοι δεν έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό δύο μέτρων, που πλέον θα στολίζει την κοινότητα.
Το texnesonline.gr βρέθηκε σήμερα στη Σκάλα Συκαμινιάς, εντόπισε τους εμπνευστές της Γοργόνας επί τω έργω και συνομίλησε μαζί τους για τις δράσεις στις οποίες πρωτοστατούν και ομορφαίνουν την αισθητική όλων μας.
Ακολουθεί συνέντευξη με την εικαστικό Γιούλα Κουτσουμπού, η οποία μας παρουσιάζει το ψηφιδωτό της Γοργόνας της Σκάλας Συκαμινιάς, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός ολίγων ημερών, ενώ παράλληλα αναφέρεται και σε ολόκληρη τη δράση του εργαστηρίου "Humade Crafts Workshop" το οποίο και εκπροσωπεί, ένα εργαστήριο που επεκτείνεται και σε άλλους χώρους πολιτιστικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς, ανοιχτούς ή κλειστούς, αλλά και σε ιδρύματα (σχολεία, Πανεπιστήμια).
Αξίζει να σημειωθεί πως το ψηφιδωτό της Γοργόνας αποτελεί σχέδιο είναι ενός μαθητή Γυμνασίου, κάτοικο της Συκαμινιάς, του Γιώργου Κωστή.


Instagram: https://www.instagram.com/humadecraftsworkshop/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια