Γεωργία Α. Ανδριώτου: Ψυχές και χρώματα

 


ISBN 978-960-296-346-3
Διάσταση 14Χ21
Σελίδες 174

Στην ψυχολογία των χρωμάτων τα συναισθήματα, οι διαθέσεις, ακόμα και οι συμπεριφορές επηρεάζονται από τα χρώματα. Θεωρούνται κομμάτι του ανθρώπινου ψυχισμού και είναι απαραίτητα στην έκφρασή του.
Το «Ψυχές και Χρώματα» είναι μια συλλογή διηγημάτων που αποτελείται από εννιά ιστορίες ανθρώπων, η κάθε μία με το δικό της ιδιαίτερο χρώμα που τη σημαδεύει και την καθορίζει.

Από το οπισθόφυλλο:

Κάθε ψυχή έχει το δικό της χρώμα που τη γαληνεύει ή τη στοιχειώνει, αυτό που έχει χαραχτεί ανεξίτηλο πάνω της. Ανάμεσα στην αγνότητα του λευκού και τη σκοτεινιά του μαύρου, διεκδικούν τη θέση τους αποχρώσεις στον καμβά της ζωής.

Το μπλε της ηρεμίας, όταν πια έχεις ανακτήσει τις δυνάμεις σου.
Το ροζ της άνευ όρων αγάπης.
Το κίτρινο τους μίσους και της δειλίας να αντιμετωπίσεις τη ζωή με καλοσύνη κι ανθρωπιά.
Το πράσινο που λαχταρά και αναζητά την αληθινή αγάπη. 

Εννιά ιστορίες, εννιά χρώματα, έρχονται να πλάσουν τους χαρακτήρες των ηρώων και να επηρεάσουν τις συμπεριφορές  και τις επιλογές που καθορίζουν τη ζωή τους. Εννιά ζωές που διεκδικούν το μερτικό που τους χρωστάνε οι άνθρωποι και οι μοιραίες καταστάσεις.

«Ψυχές και χρώματα στο χρόνο γυρνάνε.
Αλλάζουν ονόματα και πάλι απ’ την αρχή».

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Γεωργία Α. Ανδριώτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λέσβο. Έχει τελειώσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ και εργάζεται ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο τα τελευταία είκοσι χρόνια. Έχει ζήσει στο Βέλγιο , όπου δούλεψε ως δασκάλα της ελληνικής γλώσσας σε τμήματα ενηλίκων. Το 2008 ολοκλήρωσε τη  μετεκπαίδευσή της στο Διδασκαλείο Θεσσαλονίκης και το 2011 το μεταπτυχιακό της στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι επιμορφώτρια στη μέθοδο Μοντεσσόρι και στη μέθοδο Creative Learning (CLEAR) και έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βιβλίο της Clare Healy Walls, «Montessori in a Nutshell», στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus. Μιλάει αγγλικά και φλαμανδικά. Από το 2016 αρθρογραφεί στο διαδίκτυο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια