Όθωνας Μιχαήλ: Η Νησίδα


Κατηγορίες: Νουβέλα
Συγγραφέας: Όθωνας Μιχαήλ
Εικονογράφηση Εξωφύλλου: Μαρία Ροδοθεάτου
Σελίδες: 116
Διαστάσεις: 14×21 cm
ISBN: 978-960-626-455-9
Βάρος: 0.5 kg


«Ήταν έτοιμος να αλλάξει πορεία για τον κόλπο, όταν άκουσε τον εαυτό του να δίνει τον λόγο του στη νεκρή γυναίκα και σιχάθηκε την ψυχή του που προσπαθούσε να τον προδώσει. Κράτησε σταθερό το τιμόνι και αποφάσισε ότι δεν τον ένοιαζε να πέθαινε, ούτε φοβόταν να πάρει το ρίσκο. Θα έμενε εκεί, μέχρι να έβρισκε το παιδί ή μέχρι να τον έβρισκαν οι διασώστες. Αν ο ίδιος θα ήταν ζωντανός ή νεκρός, δεν τον ένοιαζε από εκείνη τη στιγμή».

Η ιστορία του Σίμωνα και της μικρής Ελμίρας – που οι φουρτουνιασμένες τους θάλασσες συναντήθηκαν στα ανοιχτά μιας πράσινης ακατοίκητης νησίδας την ώρα που μαύρα σύννεφα έκρυβαν το φεγγάρι.

Τιμήθηκε με έπαινο στον 39ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών


Βιογραφικό Συγγραφέα

Ο Όθωνας Μιχαήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Μετά τις σπουδές του και το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, εργάστηκε ως ερευνητής στο ΙΤΥΕ «Διόφαντος» ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Από το 2016 διδάσκει στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ στη Μεγάλη Βρετανία, όπου τώρα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής. Ερευνά θέματα της επιστήμης των υπολογιστών και έχει δημοσιεύσει δεκάδες ερευνητικές εργασίες καθώς και ένα επιστημονικό βιβλίο. Λογοτεχνικά, το μυθιστόρημά του «Το Λιμάνι Αργούσε να Φανεί» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή (2019) ενώ «Η Νησίδα» τιμήθηκε με έπαινο στον 39ο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Ζει με την οικογένειά του στη Μεγάλη Βρετανία και στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια