Νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Φυλάτος | Μάιος 2022

 


Σαλώμη – Με τα ματωμένα Πέπλα


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/σαλώμη/


ISBN: 978-960-658-130-4

ΣΕΛΙΔΕΣ:  224

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χάρης Χριστοδούλου

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Λογοτεχνία & Δοκίμιο | Μυθιστόρημα


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 

Ο χορός της, επάνω στις άκρες των άγριων κυμάτων έμοιαζε αλλόκοτα ρομαντικός. Οι άνθρωποι στη ζωή της διένυαν τη διαδρομή τους επάνω σε μια γέφυρα από τρεμάμενους φάρους που έμοιαζαν σαν τα θολά συναισθήματά τους. Αγάπες που ρημάχτηκαν, που δεν ευδοκίμησαν στην άπνοια της αλήθειας. Προδοσίες σαν ηφαίστεια που οι καυτές τους λάβες, με ασταμάτητη ορμή, στο πέρασμά τους απανθράκωναν τις φιλόδοξες ελπίδες της όμορφης Σαλώμης. Απώλειες που ξαμολήθηκαν ασυγκράτητες και σημάδεψαν τα χνάρια στο μονοπάτι της. Μια ομορφιά που απέπνεε δύναμη ψυχής και ανάβλυζε μέσα από τα υγρά γαλανόγκριζα μάτια της.

Μάχη στη μάχη για το καλύτερο αύριο, για τη στιγμή που θα την αγκάλιαζαν η γαλήνη και η αγάπη σφιχτά, για να επουλώσουν τα τραύματα και να ξανακολλήσουν τα κομμάτια της.

Η Σαλώμη, από μικρή, κουβαλούσε ένα κάρο με αναμνήσεις που τη στιγμάτισαν, καταδικασμένη σε μια μάταιη ζωή.

Δεν παραδόθηκε όμως εύκολα. Πίστεψε στα θολά, αναμμένα φώτα που της έδιναν έστω μια μικρή δόση ψεύτικης ευτυχίας. Προδομένη, νικημένη, πάλεψε, κουράστηκε. Πνίγηκε μέσα στον μαύρο κύκλο της. Χάθηκε μέσα σ’ έναν λαβύρινθο γεμάτο καθρέφτες. Κάθε στιγμή αντίκριζε με κομμένη την ανάσα την πικρή αλήθεια.

Μια αληθινή ιστορία του χτες που φτάνει στο σήμερα.

Θα διδάξει πως όταν η ζωή σου κυριεύεται από καταιγίδες, κάπου μέσα στον ήλιο, ίσως να υπάρχει και για σένα μια δική σου ηλιαχτίδα. Μια ηλιαχτίδα που θα σε γεμίζει με αντοχή μέχρι την επόμενη συννεφιά…


Η τέχνη μου να Είμαι εγώ




ISBN: 978-960-658-120-5

ΣΕΛΙΔΕΣ: 146

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στεφανία Τσακιράκη

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έκδοση, τύπου φωτογραφικού λευκώματος, με μαλακό εξώφυλλο, έγχρωμα τυπωμένη σε χαρτί velvet

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Λογοτεχνία & Δοκίμιο | Ιστορία αυτογνωσίας



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: 


Ένα εσωτερικό ταξίδι 17.653 χιλιομέτρων σε είκοσι τρία μουσεία της Ευρώπης με στόχο την αναζήτηση της αγάπης, εκεί που πολλοί θεωρούν πως δεν έχει θέση. Όμως, το κλειδί για να αναγνωρίσουμε πως η αγάπη υπάρχει παντού, είναι να τη βρούμε πρώτα μέσα μας. Στο βιβλίο αυτό, η αφηγήτρια διηγείται στη Μητέρα τη δική της διαδρομή προς την αποδοχή, τη συγχώρεση, την αγάπη και, τελικά, την ελευθερία. Γράφει ένα γράμμα προς όλες τις μητρικές φιγούρες του κόσμου, το οποίο προορίζεται πρωτίστως προς εαυτόν.

Λόγια οικουμενικά, γραμμένα από ένα ενήλικο παιδί προς αυτήν την τόσο σημαντική ύπαρξη –ή και απουσία– της ζωής. Από το Παρίσι ως τη Βιέννη και από το Λονδίνο ως την Αθήνα οι αναγνώστες καλούνται να αναβιώσουν τη δική τους σχέση με το χθες, το αύριο και το παρόν.


Ταξιδεύεις και δεν το ξέρεις


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/ταξιδεύεις-και-δεν-το-ξέρεις/


ISBN: 978-960-658-132-8

ΣΕΛΙΔΕΣ: 110

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Θάνος Καλδής

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε chamois χαρτί

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Λογοτεχνία & Δοκίμιο | Νουβέλα


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το χρήμα πάντα αποτελούσε κινητήριο δύναμη επηρεάζοντας καθοριστικά τις ζωές των ανθρώπων. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους πρωταγωνιστές των ιστοριών του παρόντος βιβλίου, όμως με έναν πιο παράδοξο τρόπο.

Κοινός παρονομαστής στις ζωές των ηρώων μας είναι ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ, το οποίο από λάθος φεύγει από τα χέρια του κατόχου του και ξεκινά ένα μακρινό ταξίδι ανατρέποντας τα δεδομένα της ζωής όποιου το αποκτά.

Τι μυστικό κρύβεται πάνω σε αυτό το χαρτονόμισμα; Θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του;

Ένα διασκεδαστικό μυθιστόρημα είναι εδώ για να σας συνεπάρει.

 

Η μνήμη των ονομάτων



Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/η-μνήμη-των-ονομάτων/


ISBN: 978-960-658-134-2

ΣΕΛΙΔΕΣ: 72

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κωνσταντίνος Κορμάς

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση με μαλακό εξώφυλλο.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Εφαρμοσμένες επιστήμες, πληροφορική & Ιατρική | Βιβλία νευροψυχολογίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Γιατί δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε και να ανακαλέσουμε τα ονόματα των ανθρώπων, σε σχέση με άλλες κατηγορίες λέξεων ή βιογραφικές πληροφορίες;

Ποιες ιδιότητες και διακριτές πτυχές αναπαράστασης και επεξεργασίας χαρακτηρίζουν τα ονόματα;

Πώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος διαμεσολαβεί τη λειτουργία της μνήμης των ονομάτων και τι συμβαίνει κατά τη γήρανση ή σε παθολογικές νευροεκφυλιστικές καταστάσεις;

Το παρόν σύγγραμμα στηριζόμενο στα ευρήματα της σύγχρονης έρευνας από τον χώρο της γνωστικής και κλινικής νευροψυχολογίας, επιχειρεί να απαντήσει τα προηγούμενα ερωτήματα διερευνώντας σε βάθος τις διεργασίες της νόησης και του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μνήμη των ονομάτων.

Απευθύνεται τόσο στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να μάθει περισσότερα για αυτό το ιδιαίτερο φαινόμενο, όσο και σε ένα ειδικό κοινό επαγγελματιών υγείας (νευροψυχολόγοι, ψυχολόγοι, ιατροί) που επιθυμούν να μελετήσουν κλινικά το φαινόμενο και να αποκτήσουν πρόσβαση στα ψυχομετρικά δεδομένα και τις κανονιστικές τιμές (νόρμες) της αναθεωρημένης έκδοσης της ελληνικής δοκιμασίας συνδυαστικής μνήμης ονομάτων – προσώπων (GR-FNAME12R) για την κλινική ή και ερευνητική τους δραστηριότητα.



No Regreats


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/no-regreats/


ISBN: 978-960-658-131-1

ΣΕΛΙΔΕΣ: 220

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ελισάβετ Ζαΐμη

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής έγχρωμη έκδοση τυπωμένη σε λευκό χαρτί με σκηρόδετο (hardcover) εξώφυλλο.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Γυμναστική, διατροφή & μαγειρική | Βιβλίο μαγειρικής



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Πολλές φορές, ο συνδυασμός της υγιεινής διατροφής και της κατανάλωσης γλυκών μοιάζει ακατόρθωτος. Αυτό το βιβλίο είναι η απόδειξη πως τελικά και τα δύο μπορούν να συνυπάρξουν και μάλιστα με επιτυχία!

Εδώ θα βρείτε εύκολες και γρήγορες συνταγές για λαχταριστά lava cakes, μπισκότα, porridges, cheesecakes, τάρτες, σιροπιαστά, brownies, ιδέες για γλυκά πρωινά και snacks στην πιο healthy εκδοχή τους! Το “No Regr-eats” είναι αφιερωμένο σε όλους όσους θέλουν να απολαμβάνουν καθημερινά αγαπημένες γεύσεις, χωρίς φόβο κι ενοχές!

Καλή απόλαυση!



Ο άνθρωπος στην Ηλεκτρονική Εποχή


Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/ο-άνθρωπος-στην-ηλεκτρονική-εποχή/


ISBN: 978-960-658-133-5

ΣΕΛΙΔΕΣ: 275

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιωάννης Κυριαζόγλου

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Διατίθεται μόνο σε ψηφιακή μορφή | E-book

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Ευ ζην, self-help, αυτοεξέλιξη & ελεύθερος χρόνος | Βιβλίο αυτοβελτίωσης


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Το βιβλίο «Ο Άνθρωπος στην Ηλεκτρονική Εποχή», περιγράφει τις συνθήκες διαβίωσης του ανθρώπου στην Ηλεκτρονική Εποχή, τις επιπτώσεις αυτής της εποχής στο άτομο, και περιέχει τρόπους για να αντιμετωπίσεις καλύτερα τις συνθήκες και επιπτώσεις της ηλεκτρονικής εποχής και του ψηφιακού πολιτισμού.

Περιλαμβάνει, συνοπτικά, 10 κεφάλαια και 10 παραρτήματα που περιγράφουν την Ηλεκτρονική Εποχή και τις επιπτώσεις στα άτομα και την κοινωνία, και αναλύουν τρόπους βελτίωσης των επιπτώσεων της Ηλεκτρονικής Εποχής με:


Ένα σχέδιο δράσης (7 βημάτων), με τη χρήση ιδεών και άνω των 650 γνωμικών αρχαίων Ελλήνων (ταξινομημένα σε 21 κατηγορίες) και 35 ποιημάτων,

Ένα σύνολο (περίπου 31) από πρακτικές ενέργειες για πιο ισορροπημένη και αρμονική ζωή, και τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας, της ηλεκτρονικής σας παρουσίας και της ψηφιακής τεχνολογίας,

Ένα γλωσσάρι όρων και εννοιών Πληροφορικής και Διαδικτύου, και Ηθικά διδάγματα 21 μύθων του Αισώπου, και

Μια μέθοδο για να τα αξιοποιήσεις τα αρχαία γνωμικά και τα ποιήματα πιο αποτελεσματικά για να βελτιώσετε τη ζωή σας.



Θέλεις να παίξουμε;



Link πώλησης: https://fylatos.com/shop/θέλεις-να-παίξουμε/


ISBN: 978-960-658-126-7

ΣΕΛΙΔΕΣ: 226

ΕΚΔΟΣΗ: 1η

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Μπάρμπας - Πολυχρόνης Ευκαρπίδης

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΟΥ: Πολυτελής ασπρόμαυρη έκδοση τυπωμένη σε chamois χαρτί με διαγράμματα και εικόνες

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ: Ανθρωπιστικές, οικονομικές & κοινωνικές επιστήμες | Βιβλία για εκπαιδευτικούς



ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:


Όταν εμείς οι ενήλικες, εκπαιδευτικοί και γονείς, σκεφτόμαστε τους μαθητές, έχουμε στο μυαλό μας έναν ρόλο γι’ αυτούς, έναν ρόλο «μαθητή» στον οποίο περιμένουμε να ανταποκριθούν. Είναι το «κουστούμι» που επιδιώκουμε να τους φορέσουμε και το οποίο περιμένουμε να καθορίζει τη συμπεριφορά τους.

Οι μαθητές, όμως, ενώ γνωρίζουν αυτόν τον ρόλο και τις απαιτήσεις που έχουμε από αυτούς, διαμορφώνουν ταυτόχρονα τη δική τους αντίληψη για τον εαυτό τους. Στην κρίσιμη για την ανάπτυξή τους περίοδο της σχολικής τους ζωής διαμορφώνουν, μέσα στις παρέες τους, στις ομάδες των συνομηλίκων στο σχολείο, τη δική τους ταυτότητα που δεν συμβαδίζει συχνά με τον ρόλο που εμείς έχουμε διαμορφώσει. Χτίζουν τις σχέσεις τους σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια, διαμορφώνουν τις αντιλήψεις και τις στάσεις τους απέναντι στους ενήλικες, στο σχολείο, στα μαθήματα, απέναντι στους συμμαθητές τους, που άλλους τους αποδέχονται και άλλους τους απορρίπτουν.

Το υψηλό ποσοστό των απορριπτόμενων μαθητών με ήπια νοητική ανεπάρκεια, αλλά και των παιδιών τυπικής ανάπτυξης στο σχολείο, θέτει ερωτήματα που περιμένουν απάντηση και αφορούν το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς.

Πόσο, για παράδειγμα, είναι σημαντική στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε μαθητή η αποδοχή ή η απόρριψη από τους συμμαθητές του;

Σε ποιον βαθμό οι σχέσεις των συνομηλίκων μέσα στο σχολικό περιβάλλον αποτελούν ένα παιδαγωγικό ζήτημα που απαιτεί συστηματική υποστήριξη από τους εκπαιδευτικούς;

Σε ποιον βαθμό η πολιτική της συμπερίληψης που ακολουθείται στη χώρα μας τα τελευταία σαράντα χρόνια πέτυχε τους στόχους της;

Το βιβλίο αποτελεί μια προσπάθεια προσέγγισης, αναγνώρισης και μελέτης των θεμάτων αυτών και βασίζεται θεωρητικά και μεθοδολογικά στην προσέγγιση της κουλτούρας των συνομηλίκων, αντλώντας τα δεδομένα του άμεσα από τα ίδια τα παιδιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια