Ανοιχτή πρόσκληση παρουσιάσεων με θέμα την κλωστή & εκδήλωση

 


«Ένας μαραθώνιος κλωστών / A thread marathon»

Ανοιχτή πρόσκληση παρουσιάσεων με θέμα την κλωστή & εκδήλωση 

Ανοιχτό κάλεσμα για την παρουσίαση εργασιών με κοινό στοιχείο την τέχνη της ύφανσης απευθύνει το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών προς δημιουργούς, εικαστικούς, καλλιτεχνικές ομάδες, οργανισμούς, συλλόγους και εμπορικά εγχειρήματα στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενός ιδιαίτερου μαραθωνίου με θέμα…την κλωστή!

Η εκδήλωση θα λάβει τη μορφή μαραθώνιου, «Ένας μαραθώνιος κλωστών / A thread marathon» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στο MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, στις 18:00, αφιερωμένου στην παρουσίαση δημιουργικών έργων και δράσεων που φέρουν στον πυρήνα τους τη χρήση του νήματος και την ενεργοποίηση της τέχνης της ύφανσης, του κεντήματος, του πλεξίματος και πλήθος άλλων σχετικών τεχνικών.

Η ανοιχτή πρόσκληση καθώς και η εκδήλωση πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της τρέχουσας έκθεσης «Η κλωστή ως συμβάν» και των εορτασμών του MOMus για τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με στόχο την ανάδειξη και διάσωση καλλιτεχνικών πρακτικών και τεχνικών ύφανσης που διευρύνουν τα όρια μεταξύ τέχνης και χειροτεχνίας.   

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι συμμετοχές είναι ανοιχτές και γίνονται στον σύνδεσμο https://forms.gle/bBkj6qRzRX9VRXrX7 .

Η αίτηση περιλαμβάνει τα στοιχεία επικοινωνίας του/των συμμετέχοντα/όντων και βασικά στοιχεία του/των έργου/ων που θα παρουσιαστεί/ούν. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στον χώρο του MOMus-Πειραματικού Κέντρου Τεχνών στις 20 Μαΐου καθώς και διαδικτυακά για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται εκεί.  

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει λογαριασμός gmail, προτείνεται κατ’ εξαίρεση η αποστολή email με τα στοιχεία επικοινωνίας του/των συμμετέχοντα/όντων, 1-5 ενδεικτικές εικόνες του/των έργου/ων προς παρουσίαση και λίγα λόγια γι’ αυτά στο info.experimental@momus.gr .

Προθεσμία υποβολής υλικού: 18 Μαΐου 2022 

 

MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών

Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης

email: info.experimental@momus.gr  

Τ : +30 2310 593270, 546683

fb @MOMusExperimental / #MOMusExperimental

Μέρες & ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή: 10:00 - 18:00, Πέμπτη:12:00-20:00, Δευτέρα κλειστά 

www.momus.gr / fb @MOMusMuseums / ig @momus_museums / yt MOMus Museums

#MOMus

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια