Ματίνα Ζαγκότη: Τα φτερά της φιλίας

 


Κυκλοφορεί το νέο παιδικό βιβλίο των εκδόσεων Διάνοια «Τα φτερά της φιλίας» από τη συγγραφέα Ματίνα Ζαγκότη σε εικονογράφηση Βιβής Μαρκάτου.

 

Περίληψη

Η ιστορία μας μιλά για μια μικρή χαριτωμένη πασχαλίτσα, που παρόλο που εξωτερικά έμοιαζε με όλες τις άλλες, ήταν ωστόσο πολύ ιδιαίτερη…

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό που την έκανε να διαφέρει ήταν πως είχε γεννηθεί με ένα αδύναμο φτερό κι έτσι δεν μπορούσε να πετάξει.

Όμως μία απρόσμενη συνάντηση θα της δείξει πως η δύναμη της φιλίας μπορεί να μετατρέψει τις αδυναμίες σε δυνάμεις και πως όταν μοιράζεσαι, όλα τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν!

Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας και την αξία τού να μοιράζεσαι…

 

Λίγα λόγια για το έργο:

Δύο διαφορετικοί εκ πρώτης όψεως ήρωες ανακαλύπτουν πως έχουν πολλά περισσότερα κοινά από όσα νομίζουν. Σύντομα θα ανθίσει μία όμορφη φιλία μεταξύ τους και η ζωή τους θα τους δώσει φτερά… που θα τους κάνουν να ξεπεράσουν κάθε φόβο και πρόβλημα.

 

Οι θεματικές της ιστορίας είναι η διαφορετικότητα, η δύναμη της φιλίας και της οικογένειας, η φιλαναγνωσία και η αγάπη. 

Το βιβλίο αυτό ενθαρρύνει παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση να αγαπήσουν τον εαυτό τους μέσα από την μοναδικότητά τους αλλά και μέσα από τους άλλους. Αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα και εμπνέει θετικά μηνύματα θάρρους, αγάπης και πίστης στις ικανότητές μας.

 

Τι συμβαίνει μέσα στο έργο; 

Η ηρωίδα είναι μία πασχαλίτσα… με ένα αδύναμο φτερό. Ενώ είναι πολύ δυνατή στα αθλήματα, αδυνατεί να πετάξει όπως όλες οι υπόλοιπες πασχαλίτσες, πράγμα που την απογοητεύει. Μια μέρα, θα συναντήσει ένα ντροπαλό σκαθάρι και σύντομα μία δυνατή φιλία θα ανθίσει. Η πασχαλίτσα δεν πετάει… Ενώ το σκαθάρι παρόλο που μπορει και ξέρει φοβάται… Θα τα καταφέρει η σπίθα της φιλίας τους… να τους απογειώσει;


Βιογραφικό Συγγραφέα 

Η Ματίνα Ζαγκότη γεννήθηκε στον Τύρναβο Λαρίσης. Έχει σπουδάσει φιλολογία, ανθρωπολογία και διοίκηση επιχειρήσεων. Όταν ήταν μικρή, τα καλοκαίρια, η μαμά της την έβαζε να διαβάζει τα μεσημέρια για να κάθεται ήσυχη. Έτσι ξεκίνησε η αγάπη της για τα βιβλία. Όταν γεννήθηκε ο πρώτος της γιος, ένιωσε την ανάγκη να του μάθει όσα ήξερε και όσα πίστευε πως θα ήταν απαραίτητα εφόδια στη ζωή του. Αυτή η επιθυμία της μεταφράστηκε σε παραμύθι. Μέχρι τότε δεν ήξερε πως μπορούσε να χρησιμοποιήσει τη συγγραφή ως τρόπο έκφρασης. Ήταν μια ευχάριστη ανακάλυψη για τον εαυτό της, γι’ αυτό παρακολούθησε σεμινάρια συγγραφής παιδικών βιβλίων ώστε να γνωρίσει καλύτερα τον τομέα αυτό. Θα ήθελε τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση και εύχεται να συμβάλλει έστω και λίγο σε αυτό με τις ιστορίες της.

 

Διάσταση: 21Χ23

Σελίδες40

ΙSΒΝ: 9786185437886 


Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάνοια και διανέμεται σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία.

Το βιβλίο μπορεί να το παραγγείλει όποιος θέλει μέσα από το ηλεκτρονικό κατάστημα του εκδοτικού

https://dianiapublications.com/product/τα-φτερά-της-φιλίας/

αλλά και όποιο βιβλιοπωλείο ενδιαφέρεται να το προμηθευτεί επικοινωνώντας στο

+30 210 2014089

Κιν. +30 6932524281

Email: info@dianiapublications.com 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια