Είδαμε την ταινία "Blonde" με την Ana De Armas στον ρόλο της Marilyn



Σκηνοθεσία: Άντριου Ντομινίκ
Διανομή από: Netflix

Ας ξεκινήσω από την παραδοχή ότι δεν ξέρω κατά πόσο το έργο αφορά εν πολλοίς, στη ζωή της Μέριλιν Μονρόε (Νόρμα Τζιν).

Θα χαρακτήριζα την ταινία εντυπωσιακή ως προς τα πλάνα της, την επιλογή των σκηνών, τη  "δύσκολη" θεματολογία, τη μουσική.

Σε πρώτη ανάγνωση η ταινία έχει να κάνει με το ΤΡΑΥΜΑ στην παιδική και κατόπιν στην ενήλικη ζωή. Η απουσία του πατέρα, η σχιζοφρενής μητέρα που αποπειράται να  πνίξει το καταραμένο παιδί, η απουσία υποστηρικτικού περιβάλλοντος, η κατ' επανάληψη  σεξουαλική και σωματική κακοποίηση από διαφορετικούς άντρες, διαφορετικού στάτους (παραγωγός) και εγγύτητας (πρώτος σύζυγος, εραστής ο πρόεδρος των ΗΠΑ Κένεντι), η σχετικά συνειδητή πρώτη απώλεια του μωρού και οι μετέπειτα αποβολές, η χρήση βαρβιτουρικών και ποτού είναι η κύρια θεματολογία της ταινίας.

Η λιγότερο τραυματική της εμπειρία ήταν ο γάμος με τον θεατρικό συγγραφέα Άρθουρ Μίλερ.

Η ερμηνεία της Άνα ντε Άρμες είναι εξαιρετική. Είναι αυτό που θα λέγαμε ότι φόρεσε το ρόλο, μπήκε στα παπούτσια της ηρωίδας. 

Το δυσάρεστο του έργου, η σκληρότητα, η απομυθοποίηση του ινδάλματος διχάζει πολλούς.

Πολλοί μένουν στο τραύμα της απουσίας του πατέρα. Νομίζω ότι αυτό είναι προφανές και επαναλαμβάνεται συχνά μέσα στο έργο. Οι τραυματικές εμπειρίες, η απουσία της μητρικής αγάπης, του νοιαξίματος, της οικογένειας είναι που οδήγησαν την πολύ όμορφη, σαγηνευτική, έξυπνη Μέριλιν στην τόσο βραχύβια ζωή, στην οποία  ακροβατούσε ανάμεσα στην Μέριλιν και την Νόρμα, ανάμεσα στην δημόσια εικόνα της και στην ουσία της ύπαρξης της.

Δείτε το teaser της ταινίας:



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια