Νέα ιστοσελίδα και ψηφιακά εργαλεία για τον Μητροπολιτικό Οργανισμό Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης

 Ο Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης (MOMus) ανακοινώνει τη δημόσια παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας, της εφαρμογής κινητών συσκευών και της εφαρμογής για οθόνες προβολής που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου «Σύγχρονες Δράσεις Πολιτιστικής Προβολής του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης - MOMus».

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Στόχοι των νέων εφαρμογών που δημιουργήθηκαν είναι η ενημέρωση, η δημιουργία δυνατοτήτων για πολιτιστική εκπαίδευση, η ανάπτυξη της αισθητικής καλλιέργειας και φυσικά η διεύρυνση της προσβασιμότητας στην Τέχνη. Οι ίδιοι στόχοι προκύπτουν από την ευρύτερη δέσμευση του MOMus προς την αναβάθμιση της ψηφιακής τεχνολογίας στον χώρο του Πολιτισμού, την συμπερίληψη όσο το δυνατόν περισσότερων κοινωνικών ομάδων στην ψηφιακή εκπαίδευση και την τριβή του ευρύ κοινού με την εκπαιδευτική καινοτομία στον τομέα της Τέχνης.

Γενικά για το έργο

Όλα τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου σχεδιάστηκαν από την εταιρεία Hypertech S.A για λογαριασμό του MOMus ώστε να προσφέρουν μια σφαιρική web & app εμπειρία στον χρήστη. Με τη χρήση τεχνικών και μεθοδολογιών που συνδυάζουν στοιχεία αφηγηματικής γραφής και παρουσίασης (storytelling), πληροφορίες βασισμένες στις ανάγκες του χρήστη (user-centric approach) και σχεδίαση και λειτουργίες που βασίζονταν στις τελευταίες τάσεις του UI/UX (User Interface/ User Experience), τα τελικά παραδοτέα είναι σύγχρονα, ευέλικτα και απολύτως λειτουργικά και συμβατά με το τρέχον, απαιτητικό ψηφιακό περιβάλλον. 

Συνοπτικά, το έργο περιλαμβάνει:

·      τη νέα ιστοσελίδα του MOMus, που προβάλει όλο τον πολιτισμικό πλούτο και τις συλλογές και των πέντε μουσείων του Οργανισμού,

·      την εφαρμογή για κινητές συσκευές MOMus tour & play, που αποτελεί τον απόλυτο τουριστικό ξεναγό για τα σημεία του MOMus σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια Κρυμμένου Θησαυρού,

·      την εφαρμογή για οθόνες προβολής (Digital Signage) για τοποθέτηση στους χώρους του Οργανισμού και ενημέρωση των επισκεπτών,

·      την ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση 1.100 επιλεγμένων εκθεμάτων του MOMus,

·      την ενοποίηση υφιστάμενων και νέων ψηφιακών συλλογών του Οργανισμού μέσω μιας σύγχρονης εφαρμογής διαχείρισης ψηφιακών συλλογών (Digital Asset Management-DAM).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια