Βιβλιοκριτική: "Έρωτας στον επόμενο σταθμό" της Monica Gutierrez | Γράφει η Στέλλα Πετρίδου


Συγγραφέας: Monica Gutierrez
ISBN: 978-618-03-3825-6
Σελίδες: 296
Ημερομηνία Έκδοσης: 09/11/2023
μετάφραση: Κάλλια Ταβουλάρη
ΕκδόσειςΜεταίχμιο


Η Monica Gutierrez μας παρουσιάζει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Έρωτας στον επόμενο σταθμό». Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο», σε μετάφραση Κάλλιας Ταβουλάρη. Πρόκειται για ένα feelgood μυθιστόρημα που πραγματεύεται τις σχέσεις και τις συμπεριφορές του ανθρώπου, το πώς και το γιατί αυτές εκδηλώνονται σε συγκεκριμένες φάσεις και καταστάσεις της ζωής του κι επιδρούν καταλυτικά πάνω του ορίζοντας τον εκ νέου.

Παρόλο που δεν πρόκειται για μια πολύπλοκη και πολυσέλιδη ιστορία με μυστήριο, ανατροπές και ίντριγκες, άλλωστε δεν είναι αυτός ο σκοπός του βιβλίου, καταφέρνει να ταξιδέψει ευχάριστα τον αναγνώστη βυθίζοντας τον σε έναν διαφορετικό κόσμο, σε μια διαφορετική εποχή, όπου ο μύθος και η ομορφιά της ξενάγησης πρωταγωνιστούν γεμίζοντας την ψυχή του με γεύσεις, αρώματα και μουσικές, με ευχάριστα και τρυφερά συναισθήματα. Συγκεκριμένα, η συγγραφέας επιλέγει να κάνει το ταξίδι αυτό της αφήγησης με το ιστορικό τρένο Μπέλμοντ Βενετία-Σεμπλόν Οριάν Εξπρές, το οποίο παρουσιάζεται αναπαλαιωμένο ως ένα ξενοδοχείο πολυτελείας που υπόσχεται μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στους επιβάτες του.

Η συγγραφέας περνά χρήσιμα μηνύματα στον αναγνώστη που εύλογα τον προβληματίζουν κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης. Τι είναι προτιμότερο στη ζωή, η διατήρηση της επίπλαστης εικόνας του εαυτού μας με οποιοδήποτε κόστος η ένα νέο τολμηρό βήμα απογύμνωσης του εγώ μας με σκοπό την κατάκτηση της προσωπικής γαλήνης κι ευτυχίας; Η δεύτερη επιλογή συνιστά κόπο και προσπάθεια, διαφάνεια και μεγάλη προσοχή στους ανθρώπους που επιλέγουμε στο εξής να έχουμε δίπλα μας ως φίλους και συνοδοιπόρους στη ζωή.

Ένα βιβλίο ευκολοδιάβαστο, με αρκετό χιούμορ και ρομαντισμό που συστήνεται ανεπιφύλακτα προς ανάγνωση.


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

H Σίγκριντ είναι έτοιμη να παραιτηθεί από το ξενοδοχείο που εργάζεται και να αναλάβει τη δουλειά των ονείρων της ως συντηρήτρια αρχαιοτήτων σε μουσείο. Για αποχαιρετιστήριο δώρο, η φίλη της η Άνχελα την παίρνει μαζί της στο ετήσιο συνέδριο των ξενοδόχων, που αυτή τη φορά διεξάγεται στο Μπέλμοντ Βενετία-Σεμπλόν Οριάν Εξπρές. Μαζί με το κουνέλι της, η ιστορικός θα διασχίσει την καρδιά της Ευρώπης με το τρένο, όταν μια αναπάντεχη συνάντηση θα την εκτροχιάσει. Μετά από περιηγήσεις σε ιστορικές πόλεις, πεντανόστιμα φαγητά, την αίγλη πεντάστερων μπουτίκ ξενοδοχείων, τη μουσική του Ed Sheeran, κάτω από τη βροχή και υπό το φως των αστεριών, την αντανάκλαση του χιονιού και τον κρότο των πυροτεχνημάτων, θα αποκαλυφθούν σοβαρά μυστικά, θα λυθούν κωμικές παρεξηγήσεις, θα ληφθούν αποφάσεις. Και φυσικά, όπως πάντα, η αγάπη θα βρει τον δρόμο της.
Από τη συγγραφέα των βιβλίων που κατέκτησαν τους αναγνώστες. Ένα feelgood βιβλίο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και μουσικές, που θα σας ταξιδέψει!


Η Monica Gutierrez (Μόνικα Γκουτιέρες) γεννήθηκε στη Βαρκελώνη. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία και ιστορία. Ασχολείται με τη συγγραφή και έχει διακριθεί για τα διηγήματα και τα ποιήματά της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια