Βιβλιοκριτική για το μυθιστόρημα "Ανατολή του Έρωτα" της Πωλίνας Νικολιδάκη | Γράφει η Ιωάννα Κανελλοπούλου


Συγγραφέας: Πωλίνα Νικολιδάκη
Έτος έκδοσης: 2021
Σελ.: 296
Εκδόσεις: Silk

Θα μπορούσε να πει κανείς διαβάζοντας μόνο το οπισθόφυλλο του βιβλίου, πως εδώ μιλάμε για ένα συνηθισμένο βιβλίο, με μια συνηθισμένη ιστορία αγάπης και αναμενόμενη πλοκή.

Ένα ζευγάρι που χάνεται κάπου στην πορεία της ζωής, η Μαρτίνα και ο Ρέμι, θα συναντηθούν τυχαία μετά από πολύ καιρό και τότε η ζωή τους θα αλλάξει και πάλι.

Κεντρικό πρόσωπο στο βιβλίο θα έλεγα πως είναι ο ήρωας (Ρεμί) και όχι όπως σχεδόν σε όλα τα βιβλία που υμνούν τον έρωτα, η ηρωίδα. Αυτός θα κινήσει τα νήματα και μέσα απ’ μια πράξη θυμού, αλλά και έντονης επιθυμίας να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, που του στέρησε το παιδί του, θα οδηγήσει σε έναν νέο κύκλο, με εντάσεις, διαμάχες και εντάσεις ανάμεσα στους ήρωες.

Πόσο δυνατός μπορεί να είναι ένας έρωτας και ένα πάθος που φαίνεται σβηστό αλλά ποτέ δεν έσβησε; Μας το φανερώνει μέσα στις 300 περίπου σελίδες του βιβλίου της η συγγραφέας, με έναν ιδιαίτερο και περιγραφικό τρόπο, που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος.

Ένα δυνατό βιβλίο για να περάσει κανείς ευχάριστα, αλλά και να προβληματιστεί, για το πόσο αντέχει η αληθινή αγάπη. Κατάλληλο για ανάγνωση δίπλα απ’ το τζάκι, με μια ζεστή κούπα καφέ.

 

Οπισθόφυλλο: Σ’ αυτό το παιχνίδι ποιος θα κερδίσει; Ο εγωισμός ή η εκρηκτική χημεία; Πριν κάποια χρόνια ο Ρεμί και η Μαρτίνα ήταν ζευγάρι. Όταν χώρισαν, εκείνος έφυγε για τη χώρα του, κάπου στη Μέση Ανατολή, και η Μαρτίνα έμεινε στο Λονδίνο. Ένα βροχερό πρωινό όμως, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην πόλη που μισούσε, ο Ρεμί τη βλέπει να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου κρατώντας ένα παιδί στην αγκαλιά της. Ένα παιδί που του μοιάζει σατανικά πολύ! Την έκπληξη διαδέχεται γρήγορα ο θυμός, αλλά και η έντονη επιθυμία του Ρεμί να γίνει κομμάτι της ζωής του γιου του. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να… απαγάγει και τους δύο. Μαρτίνα και Ρεμί συγκρούονται ξανά και ξανά. Οι καβγάδες όμως δεν είναι ικανοί να αμβλύνουν το πάθος. Κι ένα καλά κρυμμένο μυστικό απειλεί να βγει στην επιφάνεια: ότι ο ένας δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει τον άλλον.

 

Νικολιδάκη Πωλίνα

Η Πωλίνα Νικολιδάκη έχει σπουδάσει Αγγλική Φιλολογία στην Αθήνα και Μετάφραση και Διερμηνεία στο Λιντς της Αγγλίας. Επαγγελματικά ασχολείται κυρίως με τη διδασκαλία Αγγλικών σε παιδιά και ενήλικες. Στον ελεύθερο χρόνο της διαβάζει βιβλία και φτιάχνει γλυκά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια