Ανθολόγιο Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου 2023

 


Ανθολόγιο Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου 2023
Εκδόσεις: Reprographics
Συλλογικό έργο
Θέμα: Ο Έρωτας
Κατηγορία: ποίηση, πεζογραφία
ISBN: 978-618-86759-2-6
Σελ.: 80
Έτος έκδοσης: 2023

Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου, θέτοντας ως πρωταρχικό της στόχο την διάδοση, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του έντεχνου λόγου, προχωρά, κι επίσημα πλέον, στην καθιέρωση της έκδοσης του ετήσιου Ανθολογίου της. Το «Ανθολόγιο της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου 2023», με θέμα τον Έρωτα, αποτελεί μονάχα την αρχή ενός μακρινού ταξιδιού που όλοι μας ευχόμαστε να κρατήσει για πάντα.


Πρόλογος της Προέδρου της Ε.Λ.Α. κας Στέλλας Πετρίδου:

Η Ένωση Λογοτεχνών Αιγαίου (Ε.Λ.Α.) μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής. Με αγάπη, με πίστη, με μπόλικη θέληση και μεράκι, επεδίωξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της να ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της, να υπερπηδήσει τα μεγάλα εμπόδια που, ως νεοσύστατο σωματείο, συνάντησε μπροστά της και να οραματιστεί, ήδη από πολύ νωρίς, την πρόοδο, την ανάπτυξη και την αξιοποίηση των πολύτιμων αγαθών της δημιουργίας των μελών της. Και μέχρι στιγμής, τα κατάφερε. Μία από τις πρώτες αξιοσημείωτες επιτυχίες της είναι η ετήσια έκδοση του Ανθολογίου της.

Δύσκολη η δουλειά της ανθολόγησης, χωρίς αμφιβολία. Κι εύλογα μπορεί κανείς να αντιληφθεί το γιατί. Παρ’ όλα αυτά, η πραγματοποίηση της παρούσας ανθολόγησης δε στάθηκε ακατόρθωτη. Κι αυτό, γιατί στη συγκεκριμένη δουλειά συνέβαλαν πρώτιστα το μεράκι κι η αγάπη όλων για δημιουργία. Και προς επίρρωση των ως άνω, τα μέλη της Ένωσης πρωτοστάτησαν για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα, μιας και αυτά τα ίδια ανέλαβαν δράση και πλέον αποτελούν τους ανθολογημένους δημιουργούς των έργων που φιλοξενούνται στο Ανθολόγιο.

Το Ανθολόγιο της Ένωσης Λογοτεχνών Αιγαίου ήρθε για να χαράξει τη δική του δημιουργική πορεία στο χρόνο και να αποτελέσει άλλο ένα ζωντανό παράδειγμα πνευματικής δημιουργίας που θα προσθέσει και τη δική του μικρή συμβολή στην ιστορία και στα πεπραγμένα του τόπου μας.

Η επίτευξη της καταξίωσης και της γενικής αναγνώρισής του θα πραγματοποιηθεί μέσω της καταγραφής των φωνών της σύγχρονης ελληνικής ποίησης και πεζογραφίας, των φωνών που περιλούζονται με το άρωμα του Αιγαίου κι απλώνουν την αύρα του παντού, όπου ζει κι αναπνέει ελεύθερα ο ελληνισμός, αλλά κυρίως μέσω της μεταλαμπάδευσης αυτών των φωνών στις επόμενες γενιές ως πολύτιμο και πολυδιάστατο πνευματικό αγαθό ανεκτίμητης αξίας.


Ανθολογημένοι συγγραφείς:

Γεωργία Ανδριώτου
Ευστρατία Βουζούλια – Περγάμαλη
Μαρία Βρανά – Παπάλα
Πέρθα Καλέμη
Θανάσης Καλλονιάτης
Πόπη Κλειδαρά
Γεωργία Κοκκινογένη
Ευδοκία Κουρσουμπά
Μαίρη Μαργαρίτη
Στέλλα Πετρίδου
Κωνσταντίνος Πολυπαθέλλης
Δέσποινα Τζαννή
Αλεξάνδρα Ψαραδέλλη

Ανθολόγηση, επιμέλεια: Στέλλα Πετρίδου
Σκίτσο εμβλήματος: Πιπίνα Χατζημιχαήλ
Σκίτσα εσωτερικών σελίδων: Αντώνης Στασής
Ηλεκτρονική σελιδοποίηση, σχεδίαση, εξώφυλλο: Αντωνία Σάββα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια