Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική έκθεση εικαστικών με θέμα «Art your inspirations»

 


Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς

 Για συμμετοχή στην ομαδική, έκθεση εικαστικών

με θέμα: « Art your inspirations»

15 – 20 Απριλίου 2024, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων Νομισματικού Μουσείου

(Ιλίου Μέλαθρον, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 106 71 Αθήνα) 

 

Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος ανοίγει τον εικαστικό του κύκλο για το έτος 2024, με τη διοργάνωση ομαδικής έκθεσης εικαστικών τεχνών με τίτλο: «Art your inspirations», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 15 ως 20 Απριλίου 2024, στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων του Νομισματικού Μουσείου (Ιλίου Μέλαθρον, Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, 106 71 Αθήνα). 

Δύο χρόνια μετά το μεγάλο σοκ της πανδημίας και τις μεγάλες προκλήσεις και κρίσεις που μαστίζουν την ανθρωπότητα και την εποχή μας (ενεργειακή και κλιματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών, πολεμικές συγκρούσεις κ.ά), οι καλλιτέχνες καλούνται να αποτυπώσουν στο έργο τους όλα αυτά που αποτελούν για κείνους έναυσμα και πηγή έμπνευσης δημιουργίας, δίνοντας τη δυνατότητα στον θεατή και επισκέπτη της έκθεσης να δει το όραμά τους για τη ζωή μέσα από την Τέχνη. 

Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη. 

Στην έκθεση, θα λάβουν μέρος, μόνο 50 εικαστικοί δημιουργοί, με δημιουργίες όπως τοπιογραφίες, προσωπογραφίες, έργα γλυπτικής, αγιογραφίας, χαρακτικής κ.ά. και ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής.

 

Δηλώσεις συμμετοχής: αυστηρά ως την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής και ο/η συμμετέχων/ουσα θα λαμβάνει απαντητικό με τον αριθμό προτεραιότητας. 

Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.

Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 50 συμμετοχών και μετά.

 

Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του:

https://www.facebook.com/groups/44986999454/ και

https://www.facebook.com/pages/Club-for-Unesco-Art-Literature-and-Science-of-Greece/357515824393596 

              

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

 

          Η Πρόεδρος                                                 Η Γενική Γραμματέα

  Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη                           Μαρία (Μάνια) Βλαχογιάννη     

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια