Τίνα Μιχαηλίδου: "Να χαμογελάς αληθινά, διότι το αξίζεις και γιατί σου πάει!"




Σήμερα θα μιλήσουμε στις Τέχνες για ένα νεαρό κορίτσι που στα γραφήματα του το απασχολεί πολύ ο έρωτας και οι ανθρώπινες σχέσεις. Οι έλξεις, οι ενώσεις, οι χωρισμοί και οι αποχωρισμοί βρίσκουν μια θέση στις σελίδες του πρώτου της βιβλίου, που μόλις κυκλοφόρησε. Ο λόγος γίνεται για την Τίνα Μιχαηλίδου και το βιβλίο της με τίτλο «Και μη χειρότερα!»
Πάμε να την γνωρίσουμε λοιπόν..

                                                                                                                     Συνέντευξη στη Βάσω Κανιώτη

Βιογραφικό:

Η Παναγιώτα A. Μιχαηλίδου  ή όπως αλλιώς την φωνάζουν από μωρό η Τίνα A. Μιχαηλίδου, από τη  Λευκωσία της Κύπρου, με σπουδές στο Καποδιστριακό, στο τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας, καθώς και στο  ΔΙΕΚ Γεννηματάς ως Βοηθός Νοσηλευτή στην ειδικότητα των Ειδικών Παθήσεων (Νευρολογία-Ψυχιατρική), τα τελευταία χρόνια γράφει για σχέσεις και χωρισμούς μέσα από τις δικές της εμπειρίες στο δικό της blog (www.tinamichaelidou.gr), αλλά και σε site ή έντυπα περιοδικά.
Ο στόχος της ήταν ανέκαθεν να κάνει τους ανθρώπους να χαμογελάνε και να μην στεναχωριούνται για τους χωρισμούς τους.
Μότο της : «Να χαμογελάτε, γιατί σας αξίζει και γιατί σας πάει!»


Πως ξεκίνησε το ταξίδι της συγγραφής για σένα;

Ξεκίνησε παράλληλα με το blog μου. Ήθελα εδώ και χρόνια να εκδώσω το βιβλίο μου, αλλά, όπως έχω ξαναπεί, για όλα τα πράγματα σημαντικό ρόλο παίζει το σωστό timing. Η καραντίνα για εμένα ήταν το κερασάκι στη τούρτα, καθώς πήρα την μεγάλη απόφαση να κάνω το επόμενο βήμα.

Θεωρείς ότι είναι εύκολο ή δύσκολο να αποτυπώσει ένας συγγραφέας στο χαρτί αυτά που γυροφέρνουν στο μυαλό του;

Κοίτα, δεν είναι πολύ δύσκολο, αλλά δεν είναι και πολύ εύκολο. Πρέπει να έχει την ιστορία στο μυαλό του, τους ήρωες κλπ. Εξαρτάται όμως και από το είδος του βιβλίου.
Ποιες είναι οι επιρροές σου από τον χώρο της λογοτεχνίας; Υπάρχει κάποιος λογοτέχνης που θαυμάζεις ιδιαίτερα;

Θαυμάζω πολύ τους Alex Michaelides, Ahern Cecelia και άλλους πολλούς.

Το βιβλίο σου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ονομάζεται  «Και μη χειρότερα!». Θέλεις να μας πεις λίγα λόγια γι αυτό;

Ναι, φυσικά. Έχει να κάνει με έντεκα γυναίκες που είναι τελείως άγνωστες μεταξύ τους, όμως έχουν κάτι κοινό. Όλες τους χωρίζουν και βρίσκουν τον τρόπο για να προχωρήσουν τη ζωή τους παρακάτω σε χρόνο ρεκόρ. Όλες στον καθρέφτη τους στο τέλος γράφουν με κόκκινο κραγιόν ένα quote που τις αντιπροσωπεύει.

Τι σε ενέπνευσε να γράψεις αυτό το βιβλίο;

Οι πρώην μου και οι χωρισμοί μου, καθώς και οι χωρισμοί των φίλων μου. Ξέρεις, ήθελα να το διαβάσει το βιβλίο η ελεύθερη, η χωρισμένη, η δεσμευμένη και να ταυτιστεί μαζί του. Να ξέρει πως δεν είναι η μοναδική που χωρίζει, αλλά υπάρχουν πολλές που χωρίζουν και που πονάνε. Μοναδικός στόχος του βιβλίου, να χαμογελάνε όλες τους αληθινά, γιατί τους αξίζει και γιατί τους πάει.

Για την συγγραφή αυτού του βιβλίου βασίστηκες σε υπαρκτές καταστάσεις και γεγονότα ή είναι όλο προϊόν μυθοπλασίας;

Βασίστηκα σε υπαρκτές καταστάσεις, με διαφορετικά ονόματα και επαγγέλματα φυσικά. Η μια ιστορία είναι και η δική μου. Ίσως και στις άλλες ιστορίες υπάρχουν κάποιες δικές μου πινελιές από δικούς μου χωρισμούς. Μια μόνο ιστορία την εμπνεύστηκα από αυτά που ακούμε και που διαβάζουμε.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Συνήθως δεν κάνω σχέδια, διότι λένε πως ο Θεός γελάει. Σίγουρα, όμως, στα μελλοντικά μου σχέδια είναι ένα δεύτερο βιβλίο. 
                                                          
Που μπορεί να βρει κάποιος το βιβλίο σου;

Το βρίσκει κάποιος στον εκδοτικό μου οίκο 24 γράμματα        (https://24grammata.com/product/328/?fbclid=IwAR0ua4wXo1ggB7dUZs7GF-seAmmIPzq8x5CrCv6kw7RD9gZpxjY3cIHQmaI) και στα βιβλιοπωλεία.

Που μπορεί να βρει κάποιος εσένα;

Μπορεί να με βρει :

Μια φράση που αγαπάς να χρησιμοποιείς;

Να χαμογελάς αληθινά, διότι το αξίζεις και γιατί σου πάει!!!