Χάρης Κατσιμίχας - Χρήστος Θηβαίος: Τα όνειρά του | Νέο τραγούδι


Xάρης Κατσιμίχας - Χρήστος Θηβαίος: «Τα όνειρά του»Πάνος Κατσιμίχας: φυσαρμόνικα I Μίμης Ντούτσουλης: κοντραμπάσο
Γιάννης Παπαζαχαριάκης: ακουστική κιθάρα I Μάξιμος Δράκος: πλήκτρα
Γιώργος Τσιατσούλης: ακορντεόν I Θωμάς Κωνσταντίνου: μαντολίνο, ακουστική κιθάρα
Θάνος Γκιουλετζής: βιολί I Θύμιος Παπαδόπουλος: πλήκτρα, προγραμματισμός
Το τραγούδι «Τα όνειρά του» βασίζεται σε ποίημα του Αργύρη Χιόνη, μελοποιημένο από τον Χάρη Κατσιμίχα, σε ερμηνεία του Χρήστου Θηβαίου και περιλαμβάνεται στον δίσκο «Από τους κήπους των ψιθύρων» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.
PRESS RELEASE:
Στον δίσκο ο Χάρης Κατσιμίχας μελοποιεί 8 ποιήματα των εξαιρετικών ποιητών: Αργύρη Χιόνη, Γιάννη Βαρβέρη και Κώστα Παπαγεωργίου, τα οποία ερμηνεύει μοναδικά ο Χρήστος Θηβαίος.
Ο Χάρης Κατσιμίχας προσεγγίζει με τον γνωστό διεισδυτικό του τρόπο τα 8 ποιήματα, που επέλεξε μέσα από πολλά άλλα και τα μελοποιεί με ενάργεια, τρυφερότητα και κατανόηση των λόγων και των εικόνων, εμφυσώντας τους μία νέα δεύτερη ζωή.
Η αγάπη του για τους ποιητές της δεκαετίας του ‘70 και η βαθιά κατανόηση του ποιητικού τους λόγου, παρά τις ιδιαιτερότητές και τις δυσκολίες που παρουσιάζει στη μελοποίηση, τον οδηγεί στη δημιουργία ενός κορυφαίου έργου.
Η ερμηνεία του Χρήστου Θηβαίου, με εσωτερική δύναμη, απόλυτα ισορροπημένη και λιτή, αλλά ταυτόχρονα λυρική και συγκινητική, αποδίδει με διαυγή τρόπο την ατμόσφαιρα των ποιημάτων και σίγουρα η πρώτη του συνάντηση με τον Χάρη Κατσιμίχα αποτελεί μία αξιομνημόνευτη στιγμή της επιτυχημένης καλλιτεχνικής του πορείας
Στο τραγούδι «Τα όνειρά του» ο ποιητής Αργύρης Χιόνης συνθέτει αριστοτεχνικά τη φυσιογνωμία και τον ψυχισμό του σύγχρονου ανθρώπου που «απαθής» παρακολουθεί το ναυάγιο των ονείρων του, με κάποια ανακούφιση που δε θα έχει πια το άγχος της διάσωσής τους, μια και ως γνωστόν κανείς άλλος δεν μπορεί να τα διασώσει στη θέση του. Ο Χάρης Κατσιμίχας για μία ακόμη φορά «σκύβει» επάνω από το ποίημα με την προσήλωση ενός επίμονου σμιλευτή που χαράσσει με σεβασμό τη μουσική στο «σώμα» του λόγου δημιουργώντας ένα νέο έργο τέχνης.
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ | ΧΑΡΗΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ - ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ
Ο Χρήστος Θηβαίος ανταποκρίνεται στην ερμηνευτική πρόκληση και μας δίνει ένα ακόμα δείγμα του ιδιαίτερου προσωπικού του τρόπου, με τον οποίο μπορεί να διακρίνει και να αποδώσει με τη φωνή του ακόμα και τον πιο αδιόρατο συναισθηματικό κυματισμό. Το τραγούδι έχει οπτικοποιηθεί εύστοχα από την υπεύθυνη του δημιουργικού τμήματος του Όγδοου Μαρίλη Κόλια. Ο δίσκος «Από τους κήπους των ψιθύρων» είναι διαθέσιμος από το Ogdoo Music Group σε όλα τα δισκοπωλεία και ψηφιακά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Ποίηση: Αργύρης Χιόνης Μουσική - Μελοποίηση: Χάρης Κατσιμίχας

© 2020 Ogdoo Music