Ομαδική Εικαστική Έκθεση: Μικρές Εκπλήξεις, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο



«Μικρές Εκπλήξεις» 
Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Εγκαίνια: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 | 7 – 10μ.μ. 
 στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ
Πλατεία Κολωνακίου 2 (4ος όροφος), Κολωνάκι 
Η έκθεση διαρκεί από 21 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2020

Σε συνδιοργάνωση με τη Διεθνή Πολιτιστική Πλατφόρμα ART HUB ATHENS / Art for social change - https://arthubathens.org/ και σε concept, οργάνωση, επικοινωνία του Δημήτρη Λαζάρου, η ομαδική εικαστική έκθεση «Μικρές Εκπλήξεις» παρουσιάζεται στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου, στο Κολωνάκι από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020.

Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην ιστορικό τέχνης Όλγα Λατουσάκη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, εικαστικής φωτογραφίας, installation σε εικαστικά κοσμήματα και έργα τέχνης από και σε ανακυκλώσιμα υλικά, μικρών διαστάσεων.



Η ιστορικός τέχνης Όλγα Λατουσάκη σημειώνει:
«Το γράμμα αυτό έγινε εκτενέστερο, μόνο και μόνο γιατί δεν είχα τον καιρό να το κάνω πιο σύντομο».
Pascal, Lettres Provinciales, 1656

«Από τα χειρόγραφα του Αγίου όρους, με τις συμπυκνωμένες, μικρές χειρόγραφες σελίδες της Αγίας γραφής, έως τα πολύ μικρά έργα του ex libris και τις μινιατούρες της κινεζικής ζωγραφικής, τα μικρά έργα τέχνης ποτέ δεν έπαψαν να συναρπάζουν και να εκπλήσσουν. Προϋπόθεση, βέβαια, είναι η ωρίμανση του καλλιτέχνη, η συμπύκνωση μιας ενέργειας, η οποία με σοφία διοχετεύεται σε ένα μικρό έργο και με αυτό τον τρόπο μπορεί εύκολα να επιτύχει την ίδια ακριβώς συγκίνηση που θα προκαλούσε και ένα μεγαλύτερο. Ο καλλιτέχνης με την τεχνική αυτή δεν κινδυνεύει να πλατειάσει, έχει όμως να κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό: να αποτυπώσει σε περιορισμένες διαστάσεις όλον του τον εσωτερικό κόσμο. Πολύ συχνά, και με έναν οξύμωρο τρόπο, τα μικρά έργα τέχνης είναι πολύ πιο εύληπτα για το απλό κοινό, και γι’ αυτό και τόσο αγαπητά, ίσως επειδή στην εποχή μας, στην εποχή της ταχύτητας, ακόμα και αυτό είναι το ζητούμενο: το γοργό, το εύκολο. Σαν μια πραγματικότητα  μιας ανάμνησης ή ενός ονείρου, αξιοθαύμαστα και πάντα γοητευτικά, τα μικρά έργα τέχνης είναι κι αυτά ένα σημαντικό κομμάτι της τέχνης, που μας συντροφεύει και κάνει τη ζωή μας πάντα λίγο καλύτερη.»
  


Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Georgio Babili, Silena, Βασίλης Αξελής, Σοφία Απτόσογλου, Έλενα Αρσενίδου, Θοδωρής Αρφάνης, Γεράσιμος Θωμάς, Σπυριδούλα Δήμου, Μαρία Καλλιάδου, Μαρία Κατάκη, Αλεξία Κουδιγκέλη, Κατερίνα Κωστογιάννου, Λίνα Ηράκλεια Θάνου Μπάρμπα, Δήμητρα Μπακογιαννάκη, Ευγενία Μπεγγλή, Φλωρεντίνη Μπεσουσάνη, Βαλάντια Μωραϊτάκη, Γιώργος Ντέρος, Αριστέα Παναγιωτακοπούλου, Αθηνά Παναγιωτίδου, Καίτη Πανάγου, Μαριέττα Παπαγεωργίου, Δώρα Πασαλόγλου, Αικατερίνη Πουλιάση, Βίκυ Σαρρή, Μαρία Σφηνιά, Μανταλένα Τάνη, Μίνα Φάκκα, Γιώργος Χουντάλας

Στον χώρο της έκθεσης τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα για COVID-19, ενώ για την είσοδο στην έκθεση απαιτείται η χρήση ΜΑΣΚΑΣ.



Μετά το πέρας της, η έκθεση θα παρουσιαστεί παγκόσμια και διαδικτυακά στις ακόλουθες ιστοσελίδες:
www.arthubathens.org – επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Πολιτιστικής Πλατφόρμας ART HUB ATHENS
www.hephaestuswien.com - ομογενειακή ιστοσελίδα που παρουσιάζει σε 165 χώρες του κόσμου τα νέα της Ελληνικής και Κυπριακής ομογένειας, ακολουθούμενη καθημερινά από 12.000 διαδικτυακούς επισκέπτες κατά μέσο όρο



ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

Συνδιοργάνωση: Art Hub Athens – Art for social change

Επιμέλεια: Όλγα Λατουσάκη
Μετάφραση κειμένων στην Αγγλική γλώσσα: Μαρία Συρρή
Εγκαίνια: Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 | 7 – 10μ.μ. (η έκθεση την ημέρα εκείνη θα είναι ανοιχτή από τις 5μ.μ.)  
Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου 2020

Facebook link:

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Πλ. Κολωνακίου 2, 4ος όροφος
Κολωνάκι, Αθήνα

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 5 - 9 μ.μ.
Σάββατο: 12 - 4 μ.μ.
Κυριακή – Τετάρτη: ΚΛΕΙΣΤΑ
                           
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με υποχρεωτική χρήση ΜΑΣΚΑΣ