Αφιέρωμα στον ραδιοφωνικό παραγωγό και ποιητή Κωνσταντίνο (Τάκη) Τάγκαλο

 


Ο Κωνσταντίνος (Τάκης) Τάγκαλος γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα όπου και ζει. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και έχει διατελέσει οικονομικός διευθυντής σε Τράπεζες, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι Μέλος Δ.Σ. μεγάλης Α.Ε.

Με την ποίηση άρχισε να ασχολείται από την ηλικία των 20 και για δύο χρόνια, οπότε λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων διέκοψε. Επανήλθε το 2010 και από τότε έχει γράψει περίπου 800 ποιήματα, γράφοντας συνήθως σε έμμετρο λόγο και με ρίμα.

Τα περισσότερα εξ’ αυτών στιχουργήματα και ορισμένα από αυτά έχουν ήδη μελοποιηθεί. Έχει ήδη εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές:

Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ ΤΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ εκδόθηκε το 2014.Το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ εκδόθηκε το 2017.Το τρίτο του βιβλίο με τίτλο ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΣΤΙΓΜΩΝ εκδόθηκε το 2019.

Επίσης, ποιήματά του συμπεριλήφθησαν ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ στον Τόμο της Εγκυκλοπαίδειας του Χάρη Πάτση με τίτλο ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ που εκδόθηκε το 2014.

Αυτή τη στιγμή είναι προς έκδοση το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο: 15 ΖΩΕΣ

Από το 2015 είναι Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ).

Έχει διατελέσει Ομιλητής σε επαγγελματικά συνέδρια καθώς και Παρουσιαστής Αθλητικών εκδηλώσεων στον Δήμο Αλίμου όπου ζει.

Από τις αρχές του 2019 είναι Ραδιοφωνικός Παραγωγός στον διαδικτυακό Σταθμό του Δήμου Αλίμου (Alimos web radio) με εβδομαδιαία εκπομπή που μεταδίδεται κάθε Πέμπτη 8-10 το βράδυ και έχει τίτλο ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ.Είναι μια Μουσικό-ποιητική εκπομπή, που σε ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο της Έντεχνης Ελληνικής μουσικής, με ακούσματα που ξυπνάνε τις αισθήσεις.
Η κύρια θεματολογία είναι τα μουσικά αφιερώματα, είτε σε συνθέτες, είτε σε ποιητές-στιχουργούς, ενώ συχνά προσκαλούνται στο στούντιο καλλιτέχνες και λογοτέχνες. 

Επίσης, από τις αρχές Νοεμβρίου είναι ραδιοφωνικός συμπαραγωγός στον διαδικτυακό σταθμό La Famiglia Web Radio, που είναι ο πρώτος Φιλανθρωπικός Διαδικτυακός Ραδιοφωνικός Σταθμός στην Ελλάδα.


Η εκπομπή λέγεται Μικρές Περιπλανήσεις και μεταδίδεται με live streaming κάθε Κυριακή, 7-9 το βράδυ, με μουσικά αφιερώματα και προσκλήσεις καλλιτεχνών στο στούντιο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια