Δημήτρης Καρούσης: Πορεία αειπέλαγη | Νέα έκδοση

 [...]Ο ποιητής αναθάλλει και ουσιώνεται στην αναζήτηση, στη μνήμη και βασικά στο πλούσιο συναίσθημα που επενδύει στο ποιητικό του έργο. Κοινωνικό πρόσωπο, με τις αξιώσεις που η ζωή πραγματεύεται, δικαιώνοντας, την ανθρώπινη πο­ρεία του και την ενεργό παρουσία του στα δρώμενα.
Κώστας Καρούσος
Πρόεδρος Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών
Η ποιητική συλλογή του Δημήτρη Καρούση «Πο­ρεία αειπέλαγη» απαρτίζεται από δύο ενότητες. Η πρώτη, «Των καραβιών φαντάσματα», διαπερνάται από μια θαλασσινή πνοή. Ποιήματα με τα χρώματα του αφρού και του κύματος, με την αύρα των κα­ραβιών και των ανέμων, με την περιπέτεια και τις λέξεις των ναυτικών, αλλά όχι μόνον αυτό [...]
Στην ενότητα «Επίγραφη υπογραφή», με τον αι­ρετικής γραμματικής τίτλο, κυριαρχεί το ερωτικό στοιχείο. Η αγάπη του ποιητή για τη γυναίκα, η τρυφερότητα, αλλά και ο πόνος κι η λαβωματιά δεσπόζουν και καθοδηγούν την ποιητική γραφίδα. Είναι ο απολογισμός των γυναικών και των ερώτων.[...]

Γιούλη Χρονοπούλου, Δρ. Φιλολογίας

Έργα του Κώστα Ευαγγελάτου κοσμούν το βιβλίο.
Ο Κώστας Ευαγγελάτος είναι ζωγράφος, εικαστικός performer και θεωρητικός της σύγχρονης τέχνης.

Ο Δημήτρης Στεφάνου Καρούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στα Πατήσια, στο Ίλιον στο σπίτι του παππού Ιωάννη Κιουρκατιώτη και στη Βούλα. Ο πατέρας του Στέφανος Δημητρίου Καρούσης γεννημένος στην Αθήνα, Νάξιος στην καταγωγή, υπήρξε ένας από τους πρώτους μεγάλους στυλίστες καλλιτέχνες κομμωτές της μεταπολεμικής Αθήνας και συνεργάστηκε με το Φιλοποίμην Φίνο και τη «Φίνος Φιλμ», το Εθνικό Θέατρο (Βασιλικό τότε) και τη Λυρική Σκηνή. Εκεί ο Δημήτρης, στο σαλόνι του πατέρα, ήλθε σε επαφή από τα νηπιακά του χρόνια με τους ανθρώπους της τέχνης που με τις συζητήσεις τους στις ώρες της αναμονής έδωσαν τροφή και του έδειξαν δρόμους πνευματικούς, ανοίγοντας ορίζοντες σε ένα παιδί που η λογοτεχνία και η τέχνη το τραβούσαν σαν μαγνήτης.
[...] Τελείωσε το Β’ Οικονομικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Αθήνας και τη σχολή Ναυτιλιακών Σπουδών του Πειραιά. Φανατικός Ιστιοπλόος και λάτρης της Θάλασσας, υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό. Όταν επέστρεψε στη Βούλα μετά από σπουδές στα οικονομικά από το Μάντσεστερ της Αγγλίας ανέπτυξε έντονη πολιτική και κοινωνική δράση στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής.
Εργάστηκε σε διάφορες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, σαν διοικητικό στέλεχος μέχρι και τη συνταξιοδότησή του. Απέκτησε τρία αγόρια ,που τα μεγάλωσε και τα σπούδασε μόνος, μετά από τον πρόωρο θάνατο της συζύγου του. Ζει γράφει και δραστηριοποιείται στη Βούλα και στη Γλυφάδα. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.).

Έργα του ίδιου:
1)Τραγούδια της Καλντέρας και του Πιτθέα, 2016,Ποίηση (εκδόσεις Σκαραβαίος)
2)Ενδοσκοπικά των Φωτοτρόπων, 2018, Ποίηση (εκδόσεις Σκαραβαίος)
- Τιμή 10 ευρώ -
Σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία-δισκοπωλεία
Απευθείας από τις εκδόσεις Άπαρσις
τ.2155155600| emporiko.aparsis@gmail.com
και στη φόρμα επικοινωνίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια