Περφόρμανς "IN BETWEEN" της Έλενας Αγαθοκλέους

 


ΠερφόρμανςIN BETWEEN

στο πλαίσιο του Project «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα»

MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

(εντός ΔΕΘ-HELEXPO, Θεσσαλονίκη)

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 11:30 & 12:30

 

«In Between» είναι ο τίτλος της περφόρμανς της Έλενας Αγαθοκλέους, που πρόκειται να παρουσιαστεί στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις 11:30 & 12:30, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Έλενας Αντωνίου (οδηγίες για τις δηλώσεις παρακολούθησης της περφόρμανς δίνονται αναλυτικά παρακάτω).

«Πού είναι το αληθινό σώμα σου; Είσαι ο μόνος που δεν μπορείς να δεις τον εαυτό σου, παρά μόνο ως μία εικόνα … ακόμα και ειδικά για το ίδιο το σώμα σου, είσαι καταδικασμένος στο ρεπερτόριο των εικόνων του» σημειώνει ο Roland Barthes στην αυτοβιογραφία του. Επιχειρώντας η Έλενα Αγαθοκλέους και η Έλενα Αντωνίου να διερευνήσουν τους όρους ανάγνωσης της ανθρώπινης εικόνας μέσα από τη ματιά των άλλων, η περφόρμανς In Between" λειτουργεί τελικά ως μια νέα συνθήκη που δίνει χώρο και χρόνο ανάμεσα στη δυναμική σχέση δρώντα και θεατή.

Η δράση στο αίθριο του MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» και εκτυλίσσεται ως μία ακολουθία από κινήσεις, παύσεις, βλέμματα, χειρονομίες και αλλαγές θέσεων, μέσα από την οποία ενεργοποιείται η ελεύθερη αφήγηση πολλαπλών ερμηνειών για την ταυτότητα των προσώπων. Εντέλει, η περφόρμερ λειτουργεί άλλοτε ως υποκείμενο παρακολούθησης και άλλοτε ως αντικείμενο θέασης, και τον ίδιο ρόλο επιτρέπει και στους θεατές, δημιουργώντας έναν μεταβατικό και δυναμικό χώρο συνύπαρξης και δοκιμής της ταυτότητας που ο καθένας εκπροσωπεί κάθε δεδομένη στιγμή.

Σκηνοθεσία της περφόρμανς: Έλενα Αντωνίου

Περφόρμερ: Έλενα Αγαθοκλέους

Σκηνοθεσία του βίντεο: Έφη Σπύρου

Κινηματογράφηση: Μανος Γεωργακόπουλος

Φωτογράφος: Αναστασία Παπαδάκη

Συντονισμός της περφόρμανς στο MOMus: Θοδωρής Μάρκογλου, Κατερίνα Νικήτα, BPRarts Cultural Management και Έφη Σπύρου, RUNONART

Παραγωγή-Οργάνωση: RUNONART και BPRarts Cultural Management

Οδηγίες παρακολούθησης της περφόρμανς

Δηλώσεις παρακολούθησης της περφόρμανς, στο τηλ. 2310 240002, Τρίτη έως Σάββατο, 10:00-18:00.

Η παρακολούθηση προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), είτε Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19, είτε αρνητικό εργαστηριακό rapid test αντιγόνου έως 48 ώρες πριν την έναρξη του εργαστηρίου. Οι συμμετέχοντας καλούνται επιπλέον να φέρουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιηθεί έλεγχος ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στον χώρο διεξαγωγής του εργαστηρίου. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στον χώρο. 

Την περφόρμανς «In Between» υποστηρίζει το Υπουργείο Πολιτισμού Κύπρου. 

Το πρότζεκτ «Identity in Between | Ταυτότητα Ανάμεσα» πραγματοποιήθηκε από τη RUNONART ΑΜΚΕ, σε συνδιοργάνωση με το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια