Κωνσταντίνος Θ. Γρηγοριάδης: Συνοικία Αγία Φωτεινή


Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Συνοικία Αγία Φωτεινή" του συγγραφέα μας Κωνσταντίνου Θ. Γρηγοριάδη!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο ποιητής και συγγραφέας Κωνσταντίνος Γρηγοριάδης γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά του χρόνια στην προσφυγική συνοικία της Αγίας Φωτεινής. Η συνοικία αυτή δεν υπάρχει πια. Τη θέση της καταλαβαίνει σήμερα η πανεπιστημιούπολη. Το βιβλίο αυτό περιγράφει τη συνοικία, τις δραστηριότητες και τον τρόπο ζωής των κατοίκων, παρατηρώντας με τα μάτια ενός παιδιού.

Αναφέρεται στις περιπλανήσεις και διαδρομές των προγόνων του και μιλάει για τα παιδικά χρόνια του συγγραφέα, μεγαλώνοντας στη γειτονιά αυτήν. Η αφήγηση του παρελθόντος βιώνεται σαν εμπειρία στο παρόν με κάθε λεπτομέρεια. Τα γεγονότα αναβιώνουν στο μυαλό σαν μια κινηματογραφική ταινία που εκτυλίσσεται από την αρχή μέχρι το τέλος στην ιστορική συνοικία του κέντρου της Θεσσαλονίκης, την ΑΓΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κωνσταντίνος Θ. Γρηγοριάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ποιήματά του έχουν βραβευτεί και μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Τα ποιήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται σε ανθολογίες ποιημάτων, ταχυδρομικές κάρτες και σελίδες του διαδικτύου σχετικές με ποίηση.


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Κατηγορία: Μυθιστόρημα

Εξώφυλλο: Μαλακό

Σελίδες: 94

Διαστάσεις: 14×21 cm

ISBN: 978-618-210-049-3

Τιμή: 10,00 €

Χρόνος έκδοσης: 2022

Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

 

Το βιβλίο "Συνοικία Αγία Φωτεινή" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 99326813 (D.E.S. Bookworld).

Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

https://elkistis.gr/product/synoikia-agia-foteini/

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα 231 403 7484 ή 6977853682.

Εκδόσεις Ελκυστής

Ταξιδεύουμε

στο χώρο της λογοτεχνίας

ΜΑΖΙ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια