Χοιρινό γλυκόξινο με νεραντζάκι από το «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ»


Χοιρινό γλυκόξινο με γλυκό κουταλιού νεραντζάκι

Sweet and sour pork with “ nerantzaki “

ΥΛΙΚΑ 20 γραμμάρια γλυκό κουταλιού νεραντζάκι – Αρτινό Γλυκάκι 60 gr κρασί – Estate Manolesakis 6-7 τεμάχια ελιές γεμιστές με αμύγδαλο - Gaia Olives 20 γραμμάρια πιπερομεζές – Voras Flavors 1 τεμάχιο ψαρονέφρι 1 τεμάχιο πορτοκάλι 1 τεμάχιο ξινόμηλο 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό Αλάτι/πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έχουμε ανοίξει με τη βοήθεια μαχαιριού το ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο ανοιχτό φιλέτο. Αλατοπιπερώνουμε και σε προθερμασμένο τηγάνι με ελαιόλαδο το σοτάρουμε καλά και από τις δύο πλευρές του. Προσθέτουμε να σοταριστούν επιπλέον κρεμμύδι, ελιές, κομμάτια ξινόμηλο και πιπερομεζές. Σβήνουμε με χυμό πορτοκαλιού και με το κρασί και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 3' λεπτά επιπλέον. Προσθέτουμε και τα κομμάτια από το νεραντζάκι και αφήνουμε να γλασάρει η γλυκόξινη σάλτσα μας. Κλείνουμε σιγά-σιγά, ρολάρουμε το φιλέτο να το ξαναφέρουμε στην αρχική του κατάσταση, κλείνοντας μέσα και όλα τα κομμάτια από τη σάλτσα. Σερβίρουμε με κομμάτια ξινόμηλο και ξύσμα πορτοκάλι. Σερβίρουμε ιδανικά το πιάτο μας με κρασί Moschomavro – Limnio του Κτήματος Μανωλεσάκη .