ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ CHEF
ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ – THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY
Κριθαρότο κρασάτο με porcini - Orzo in wine with porcini
μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
ΥΛΙΚΑ
Μύλος με αλάτι/βασιλικό - Belissimo
70 ml κρασί - Estate Manolesakis
80 γραμμάρια κριθαράκι με porcini - Kapasta
70 ml ελαιόλαδο - Mesigaia
10 γραμμάρια porcini μανιτάρια
50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα
1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό
1 τεμάχιο πιπεριά πράσινη
1 τεμάχιο καρότο
Μία σκελίδα σκόρδο
120 γραμμάρια γραβιέρα
300 ml νερό
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι,πιπεριά,καρότο,σκόρδο προσθέτοντας και το κριθαράκι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε ώστε να βράσει το ζυμαρικό με τα λαχανικά.
Έχουμε βάλει σε λίγο κρασί μέσα τα πορτσίνι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με τα παραπάνω.
Τέλος και την λιαστή ντομάτα σε μικρότερα κομμάτια.Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου έως ότου τραβήξει αρκετά τα υγρά του.Στο τέλος προσθέτουμε λίγη γραβιέρα να μαστιχώσει και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά.
Σερβίρουμε και από πάνω τελευταία στιγμή σε κομμάτια ή flakes την γραβιέρα μας.
Σερβίρουμε ιδανικά με το κρασί Exis απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκη.
0 Σχόλια