Ο συγγραφέας Μιχάλης Νικολάου μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022

 


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου


Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι' αυτήν την πολύ ωραία κι ενδιαφέρουσα συνέντευξη και τη δυνατότητα που μου δίνετε να αναφερθώ στο Φεστιβάλ Όψεις 2022, μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Είναι πολύ όμορφο να μπορούμε πάλι να έρθουμε σε επαφή με τον κόσμο, να μιλήσουμε για τα βιβλία, τα όνειρα, την φαντασία μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες βεβαίως στον εκδοτικό οίκο Συμπαντικές Διαδρομές για την πρωτοβουλία τους.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Έχω συμμετάσχει και άλλες φορές και οφείλω να ομολογήσω πως είναι μια πολύ ωραία εμπειρία.

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!
Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.
Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»
Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένος με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Είναι σημαντικό να μπορούμε να γράφουμε για αυτά που ονειρευόμαστε και φανταζόμαστε. Ο εκδοτικός οίκος στηρίζει αυτή την προσπάθεια, νομίζω είναι ο μοναδικός σε Κύπρο κι Ελλάδα που ασχολείται με το συγκεκριμένο είδος. Ναι, σαφώς κι αν ένας συγγραφέα έχει κάποιο βιβλίο ανάλογης θεματολογίας να το προτείνει στις Συμπαντικές Διαδρομές και είμαι σίγουρος πως θα ικανοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό. Το ίδιο βεβαίως κι εγώ και τους ευχαριστώ θερμά, ιδιαίτερα τον διευθυντή Γιώργο Σωτείρχο και την ομάδα του.

Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

Νομίζω πως υπάρχει μια ακμή στο συγκεκριμένο είδος με φανατικούς κι απαιτητικούς αναγνώστες.

Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

Αρκετούς από τους συγγραφείς τους γνωρίζω κι εύχομαι κάθε επιτυχία συγγραφική, αλλά και προσωπική και οικογενειακή.


Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

Το μυθιστόρημα «Θανάσιμα Φεγγάρια» είναι ένα αστυνομικό θρίλερ με στοιχεία φαντασίας. Ο ήρωας καλείται να βρει το δολοφόνο που προβαίνει σε αποτρόπαιες πράξεις. Στην πορεία όμως ανακαλύπτει πως πρόκειται για ένα καλοστημένο κύκλωμα που στόχο έχουν να ελέγξουν τον κόσμο με βάση επτά πανσελήνους. Φυσικά κι ο ίδιος αποτελεί στόχο. Τα υπόλοιπα στο βιβλίο!

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου σας και τι ώρα;

Στις 8 Οκτωβρίου σε ένα ιδιαίτερο χώρο, Στο Δρόμο στην Λεμεσό η ώρα 6 το απόγευμα. Εννοείται πως όλοι οι αναγνώστες και λάτρεις των βιβλίων είναι προσκεκλημένοι!
.
Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

Γενικά ο κόσμος πρέπει να διαβάζει. Το βιβλίο είναι η ζωή μας, αυτό που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και δημιουργεί το μέλλον μας. Οι άνθρωποι πρέπει να ξαναβρούν την επαφή με το βιβλίο και να διαβάζουν όσο το δυνατό περισσότερα. Τα βιβλιοπωλεία και οι βιβλιοθήκες πρέπει να ανθίσουν ξανά!
Ευχαριστώ πολύ κι εύχομαι σε όλους καλά αναγνώσματα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια