Η συγγραφέας Μαριλένα Ξυψιτή μιλάει για το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022

 


Συνέντευξη στη Στέλλα Πετρίδου


Το Φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 7,8 και 9 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στους συγγραφείς που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ είστε κι εσείς. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Χαρούμενη που επιτέλους θα παρουσιαστούν δια ζώσης τα βιβλία μας. Τρία χρόνια λόγω πανδημίας δεν μπορέσαμε να μιλήσουμε μπροστά στο κοινό και δεν εκτιμήθηκαν τα βιβλία όπως τους αξίζει.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στο συγκεκριμένο φεστιβάλ; Ποια η γνώμη σας για τη συγκεκριμένη διοργάνωση;

Συμμετείχα και στο φεστιβάλ που διεξήχθη το 2019 για την παρουσίαση του πρώτου μου βιβλίου με τίτλο ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ. Χρειάζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να ενημερώνεται ο κόσμος για τα βιβλία και δίνεται η ευκαιρία και σε συγγραφείς και σε αναγνώστες να γνωριστούν και να μιλήσουν από κοντά.

«Στηρίζουμε τους συγγραφείς με έργα και πράξεις!
Δίνουμε φωνή σε όλους τους συγγραφείς, δίνουμε φωνή στη φωνή σου.
Δίνουμε φωνή στους συγγραφείς!»
Ο εκδοτικός οίκος «Συμπαντικές Διαδρομές» για ακόμα μια φορά στηρίζει τη λογοτεχνία του φανταστικού σε μια εποχή που είναι ολοφάνερο, αν λάβουμε υπόψη την ολοένα και αυξανόμενη εμπορική του κίνηση, πως το συγκεκριμένο είδος ακμάζει. Εσείς προσωπικά είστε ευχαριστημένη με το εκδοτικό σας σπίτι και την όλη στήριξη που σας παρέχει;

Για να συνεχίζω τη συνεργασία μου μαζί τους, σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένη.

Τελικά, η λογοτεχνία του φανταστικού έχει φανατικούς αναγνώστες ή όχι; Τι πιστεύετε;

Έχει φανατικούς αναγνώστες, απλά το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι διαβάζουν περισσότερο τους ξένους συγγραφείς. Χρειάζεται να δώσουν μια ευκαιρία και στους Έλληνες και Κύπριους συγγραφείς του φανταστικού.

Γνωρίζετε τους υπόλοιπους συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο φεστιβάλ; Τι τους εύχεστε;

Όσους συμμετείχαν στο φεστιβάλ το 2019, τους γνώρισα (δεν ξέρω αν αυτοί με θυμούνται). Και κάποιους άλλους τους γνωρίζω μέσα από τα βιβλία τους. Τους εύχομαι να έχουν πάντα συγγραφικές επιτυχίες.


Μιλήστε μας για το δικό σας βιβλίο. Τι πραγματεύεται με δυο λόγια;

Στο φεστιβάλ θα παρουσιάσω και τα τέσσερα μου βιβλία. Πρόκειται κυρίως για βιβλία που επικρατεί το μυστήριο. Τα δύο από τα τέσσερα βιβλία επίμπτουν και στη θεματολογία του βιολογικού τρόμου. Επηρεαζόμενη από την πανδημία που ακόμα βιώνουμε.

Πότε είναι προγραμματισμένη η παρουσίαση του βιβλίου σας και τι ώρα;

Στις 7 Οκτωβρίου στη Λευκωσία στις 19:25, στις 8 Οκτωβρίου στη Λεμεσό στις 18.30 και στις 9 Οκτωβρίου στη Λάρνακα στις 19.00. Θα παρουσιαστούν και τα τέσσερα βιβλία μου.

Κλείνοντας θα θέλαμε να στείλετε το δικό σας μήνυμα στο αναγνωστικό κοινό που σας διαβάζει.

Θα ήθελα να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που διαβάζουν τα βιβλία μου και ελπίζω πάντα να τους κρατάει ευχάριστη συντροφιά.
Επίσης θα ήθελα να τους πω να κάνουν πάντα αυτό που αγαπούν και να μην σταματήσουν γενικά ποτέ το διάβασμα. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να είναι κάποιος αναγνώστης, μας χαρίζει τόσα πολλά το διάβασμα και κανένα μειονέκτημα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια