THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY: Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας - Spinach pancake with feta cream


ΣΥΝΤΑΓΗ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
THE ANTHOLOGY OF GREEK GASTRONOMY

Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια
Spinach pancake with feta cream and roasted cherry tomatoes


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

150 γρ φέτα - Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
1 Παγωμένο τσάι βουνού για κάθε άτομο - Biokoziakas
60 γρ μέλι Ελάτης - Korys Honey
60 γρ μέλι Ανθέων - Korys Honey
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ γιαούρτι
1 αυγό
60 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
80 ml γάλα
20 ml ελαιόλαδο
20 ml ηλιέλαιο
120 γρ τοματίνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το χυλό για τα pancake, ανακατεύοντας γάλα,γιαούρτι,φαρίνα,αυγό,μία κουταλιά μέλι,ηλιέλαιο,σπανάκι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι δημιουργούμε τις τηγανίτες/pancake.
Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα ανακατεύουμε λίγο γιαούρτι με γάλα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μπόλικο πιπέρι. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας ή την περνάμε από τρίφτη.
Τέλος στο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα τοματίνια μαγειρεύοντάς τα λίγη ώρα να μαλακώσουν.
Στήνουμε τα pancakes εναλλάξ,κρέμα φέτας,τοματίνια σε 3-4 στρώσεις.
Ολοκληρώνεται το brunch σερβίροντας και απολαμβάνοντας τα pancake με ένα παγωμένο τσάι BIOKOZIAKAS .


Ingredients for two persons

150 g feta cheese - Agricultural Dairy Cooperative of Kalavryta
1 Iced mountain tea per person - Biokoziakas
60 g of Elatis honey - Korys Honey
60 g of Antheon honey - Korys Honey
100 g of self-rising flour
50 g of yogurt
1 egg
60 g fresh or frozen spinach
80 ml of milk
20 ml olive oil
20 ml sunflower oil
120 g of cherry tomatoes


Method

Prepare the porridge for the pancakes, mixing milk, yogurt, flour, egg, a spoonful of honey, sunflower oil, spinach.
In a non-stick pan with a little oil, create the pancakes.
In a basin with a wire, mix some yogurt with milk from the Agricultural Dairy Cooperative of Kalavryta and a lot of pepper. We break the feta with our hands or pass it through a grater.
Finally, saute the cherry tomatoes in the olive oil, cooking them for a while until they soften.
Arrange the pancakes alternately, feta cream, cherry tomatoes in 3-4 layers.
The brunch is completed by serving and enjoying the pancakes with a BIOKOZIAKAS iced tea.


ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ

Chef-ing History ...
16 χρόνια εμπειρίας

~ Καταγωγή απ΄την Λαμία Φθιώτιδας.

~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.

~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια

~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες

~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :

* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια , Private VIP Executive Chef

* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.

* Aρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .

* Πρώην Aντιπρόεδρος στην Ελληνική Aκαδημία Aρχιμαγείρων.

* Eκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.

* Eισηγητής σεμιναρίων Mαγειρικής , Zαχαροπλαστικής και αρτοποιίας.

* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.

Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.
Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.


Eleni Koumantanou / Chef-ing History

... 16 years of experience

~ Origin from Lamia Fthiotida.

~ First professional steps in Larisa, Thessaly.

~ Resident of Athens for the last few years

~ Graduation from the public state school of Larissa with 4 scholarships


~ 13 years in the food industry as:

* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef

* Consulting and menu creation

* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column

* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.

* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.

* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.

* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.

Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.

Collaborations in television and internet cooking videos.


ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΤΣΙΑ

Η pastry chef και αρτοποιός Ιωάννα Κοτσιά γεννήθηκε , μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στην Κλειτορία του Δήμου Καλαβρύτων κι είναι 31 χρονών . Σπούδασε Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστική κι έκτοτε εξασκεί αυτό το επάγγελμα στην γενέτειρα της .


IOANNA KOTSIA

Ioanna Kotsia , the pastry chef and baker was born, grew up and resides permanently in Kleitoria of the Municipality of Kalavryta and she is 31 years old. She studied Bakery and Confectionery and has been practicing this profession in her hometown ever since.

Copyright 2022
Law material of Sigma Media Group


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια