Γεωργία Τάτση: Χορός στα ποτήρια

 


Συγγραφέας: Γεωργία Τάτση
Χρονολογία: Αύγουστος 2023
ISBN: 978-618-5733-75-9
Σελίδες: 110
Εκδόσεις: Βακχικόν


Ο Αλέξανδρος φτάνει στο Μάλμε της Σουηδίας. Για να ζήσει, καθαρίζει τζάμια, ανεβαίνοντας με κλωβό στα πανύψηλα, γυάλινα κτίρια της πόλης. Ένα γράμμα από την Ελλάδα μετατρέπει τις αναμνήσεις της εφηβείας του σε κόλαση και ξυπνά τον πόθο της εκδίκησης.

Ο Τάσος είναι αστυνομικός στην Ασφάλεια Αθηνών. Οι δύο άντρες θα συναντηθούν σε έναν χορό θανάτου, τον χορό στα ποτήρια. Ο πρώτος χορευτής αφήνει το χώμα, πατά στα ποτήρια για να υψωθεί και…

Η τραγωδία της Ιστορίας, η τραγωδία της ατομικότητας στην εμπλοκή της με την Ιστορία.

Ο Χορός στα ποτήρια, δέκα χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του, επανακυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βακχικόν.

*

Η Γεωργία Τάτση γεννήθηκε το 1952 στο Κλειστό Άρτας. Από το 1965 ζει στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Κινηματογράφου - Τηλεόρασης Ευγενίας Χατζίκου και εργάστηκε στην ΕΡΤ από το 1976 έως το 2003.

Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί στους συλλογικούς τόμους Υπό σκιάν (Εκδόσεις των Συναδέλφων 2014, σε συνεργασία με την Εφημερίδα των Συντακτών) και HOTEL - Ένοικοι γραφής - Είμαστε όλοι μετανάστες (εκδόσεις Πατάκη 2007), καθώς και στα ηλεκτρονικά περιοδικά Ο Αναγνώστης, Χάρτης και Culture Book.

Έχει εκδώσει τη νουβέλα Πίσω από τον ήχο του νερού (εκδόσεις Βακχικόν 2022), το μυθιστόρημα Γάμπαρη Αμβρακικού (εκδόσεις Γαβριηλίδης 2019) και τo Χορός στα ποτήρια (πρώτη κυκλοφορία από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης 2013), που συμπεριλήφθηκε στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας, στην κατηγορία Διήγημα-Νουβέλα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια