Η Maja Lunde επιστρέφει στην Αθήνα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της "Η ιστορία των δέντρων" στον Ιανό

 


Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 19:30 σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά μαζί με την Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μaja LundeΗ ιστορία των δέντρων. H συγγραφέας, που θεωρείται από τους πρωτοπόρους του λογοτεχνικού είδους climate fiction, επιστρέφει στην Αθήνα με αφορμή το τέταρτο, αυτοτελές βιβλίο της, το οποίο και ολοκληρώνει την Τετραλογία του Περιβάλλοντος, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της νορβηγικής λογοτεχνίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η συγγραφέας θα συνομιλήσει με την Κική Τσιλιγγερίδου, δημοσιογράφο, και την Όλγα-Ιωάννα Καλαντζή, Αν. Καθ. του Τμ. Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά.

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouΤube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, η Maja Lunde θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
 
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:


Η Maja Lunde γεννήθηκε το 1975 στο Όσλο. Είναι συγγραφέας και σεναριογράφος. Το 2015 της απονεμήθηκε το Βραβείο Βιβλιοπωλών και το Βραβείο Fabel για το μυθιστόρημα Η ιστορία των μελισσών, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες. Η Maja σπούδασε ΜΜΕ και έκανε Master στο Πανεπιστήμιο του Όσλο. Έχει γράψει επίσης παιδικά βιβλία, όπως το χριστουγεννιάτικο Το πνεύμα του χιονιού και το ανοιξιάτικο Η Φύλακας του Ήλιου. Η  Τετραλογία του Περιβάλλοντος, που αποτελείται από τα βιβλία Η ιστορία των μελισσώνΗ ιστορία του νερούΗ ιστορία των αλόγων και Η ιστορία των δέντρων, έχει κερδίσει τους αναγνώστες διεθνώς, με πωλήσεις πάνω από δυόμισι εκατομμύρια αντίτυπα, τοποθετώντας τη συγγραφέα σε διακριτή θέση στην παγκόσμια λογοτεχνική σκηνή.

Έγραψαν για τη συγγραφέα και τα βιβλία της:

«Η Μάγια Λούντε δεν φωνάζει, αλλά μας δείχνει την ανησυχητική σιωπή που επικρατεί όταν οι μέλισσες πάψουν να βουίζουν».
–Σάκης Ιωαννίδης, Η Καθημερινή
 

«Ένας επίκαιρος στοχασμός για τη σχέση του ανθρώπου με τη Γη».
–Μαρίλια Παπαθανασίου, ΤΟ ΒΗΜΑ
 

«Η Μάγια Λούντε είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Έχει ένα συνεκτικό συγγραφικό πρότζεκτ (την Τετραλογία του Περιβάλλοντος), έχει στέρεες απόψεις και, το κυριότερο, είναι καλή συγγραφέας».
–Ελένη Κορόβηλα, Bookpress
 

«Ένα βιβλίο το οποίο στέλνει για άλλη μία φορά ένα δυνατό οικολογικό μήνυμα και θέτει το θέμα της ηθικής και του καθήκοντος που έχει ο άνθρωπος προς τα υπόλοιπα έμβια όντα του πλανήτη».
–Λευκή Σαραντινού, Bookpress
 

«Η λογοτεχνία ως μάθημα ζωής».
–Γιώργος Ρομπόλας, Oneman

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια