Θεατρική παρουσίαση του μυθιστορήματος του Μένιου Σακελλαρόπουλου Ο αρχάγγελος των βράχων


Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ, το νέο βιβλίο του Μένιου Σακελλαρόπουλου που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στο Θέατρο ΑΛΦΑ.Φίλοι, συνεργάτες και αναγνώστες έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τον συγγραφέα και να απολαύσουν τη θεατρική παρουσίαση του 20ού βιβλίου του.

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος, μέσα από τους συγκλονιστικούς μονολόγους που έγραψε και ερμήνευσαν οι εξαιρετικοί ηθοποιοί: Τάσος Ιορδανίδης, Ιφιγένεια Τζόλα, Τάσος Νούσιας, Λεωνίδας Κακούρης, Νίκος Μέλλος, Ιφιγένεια Πιερίδου, Αιμίλιος Χειλάκης, Γιούλικα Σκαφίδα, Θάλεια Ματίκα, Γιάννης Στάνκογλου
 (με σειρά εμφάνισης), κατάφερε να ζωντανέψει τους πρωταγωνιστές της ιστορίας του βιβλίου επί σκηνής και να μαγέψει το κοινό.

Τη θεατρική παρουσίαση συντόνισε η διευθύντρια του Αθήνα 9,84, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ενώ πλαισιώθηκε με μουσική και τραγούδι από τη Μυρτώ Καμβυσίδη και τον Αριστείδη Χατζησταύρου. Η εκδήλωση έκλεισε με μια απολαυστική συζήτηση του Μένιου Σακελλαρόπουλου με τον Βασίλη Σκουντή και τον Χρήστο Σωτηρακοπούλο, οι οποίοι μοιράστηκαν ιστορίες της πολύχρονης φιλίας και κοινής επαγγελματικής τους πορείας στην αθλητική δημοσιογραφία.

Μεταξύ των εκλεκτών θεατών παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον χώρο της τηλεόρασης, του αθλητισμού, του βιβλίου: Ρούλα Κορομηλά, Ελεονώρα Μελέτη, Σίσσυ Χρηστίδου, Παναγιώτης Φασούλας, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αντώνης Καρπετόπουλος, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλης Αεράκης, Θανάσης Πάτρας, Μυρτώ Κοντοβά, Αθηναΐς Νέγκα, Κατερίνα Παναγοπούλου, Γιώτα Τσιμπρικίδου, Τεύκρος Μιχαηλίδης, Πάνος Αμυράς, Κλαίρη Θεοδώρου, Μαρία Παναγοπούλου κ.ά.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Παράλια της Μυτιλήνης, εκεί όπου το θεριό, η θάλασσα, καταπίνει ανθρώπους σκορπώντας πένθος και πόνο. Ο Ασκάν, γιατρός από το Ιράν, καταφέρνει να βγει στα βράχια από τα άγρια κύματα, έχοντας δει τη μητέρα και την αδελφή του να πνίγονται. Η ζωή τον διαλύει και του επιφυλάσσει κι άλλα δεινά. Βλέπει ανθρώπους να τον αντιμετωπίζουν σαν μίασμα, ένα σκουπίδι που πρέπει να πεταχτεί. Η Ευρυδίκη, δασκάλα στις δομές προσφύγων, του δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, στηρίζοντας της γης τους κολασμένους. Ο πατέρας της, ένας αρτηριοσκληρωτικός συνταγματάρχης, τη διώχνει από το σπίτι θεωρώντας ότι τον διασύρει με τη στάση της! Τότε η ζωή σκηνοθετεί μια ιστορία που θα έκανε και τους πιο ασυγκίνητους να λυγίσουν.
Ένα θρίλερ, ένα μυστήριο με δύο δολοφονίες και δίπλα δίπλα η ψυχή, η ανθρωπιά, η απανθρωπιά, η αχαριστία, η δικαίωση, ο θρίαμβος της ζωής, με φόντο το νησί του Αρχάγγελου, της Σαπφούς, του Ελύτη, του Μυριβήλη, του Θεόφιλου.
ΕΝΑΣ ΥΜΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, ΠΟΥ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΑ ΛΕΙΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΚΟΦΤΕΡΑ ΒΡΑΧΙΑ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια