Βασιλική Μιχαλοπούλου: "Με το τραγούδι εκφράζομαι 100%"


Η Βασιλική Μιχαλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μέχρι τα 10 της χρόνια μεγάλωσε στο Κιάτο Κορινθίας και έκτοτε στην Αθήνα. Η καταγωγή της είναι από το Κιάτο Κορινθίας και τη Νάουσα Ημαθίας. Σπούδασε στη Νομική Αθηνών, ενώ στα φοιτητικά της χρόνια ασχολήθηκε με το θέατρο και τη μουσική. Από το 2019 ασχολείται ενεργά με τη μουσική, έχοντας τη δική της μπάντα και παίζοντας σε μουσικές σκηνές της Αθήνας. Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό της single σε μουσική και στίχους του Γιώργου Καψάσκη με τίτλο "Απ' το λίγο που σε ξέρω" και μες στο 2024 θα κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.


Μπορεί η μουσική να κάνει τον κόσμο καλύτερο;

Εννοείται πως ναι. Φυσικά όμως, θέλει και πραγματικά ανοιχτά αυτιά. Τα μηνύματα που σου περνάει, αυτά που δεν περιγράφονται με λέξεις, μπορούν να ενώσουν, να οδηγήσουν προς το φως.

Γιατί ακούτε μουσική;

Για να βιώσω ακόμα πιο έντονα την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Αν είμαι χαρούμενη, θα ακούσω τη μουσική που θα με βοηθήσει να νιώσω πιο έντονα τη χαρά μου. Αντίστοιχα στη θλίψη, ή την ανασφάλειά μου. Ακούω για να εκφράζομαι και να εμβαθύνω σε αυτό που μου συμβαίνει.

Γιατί τραγουδάτε;

Νιώθω ότι έτσι εκφράζομαι 100%. Είναι σαν να ενώνεται το έξω με το μέσα.

Θυμάστε ποιο ήταν το πρώτο τραγούδι που ακούσατε στη ζωή σας;

Θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά στην παιδική μου ηλικία τη μητέρα μου να τραγουδάει το «Σ’ αγαπώ γιατί είσαι ωραία» και το μπαμπά μου το «Μεσοπέλαγα αρμενίζω» και τη «Βοσκοπούλα».

Ποιο τραγούδι αγαπάτε περισσότερο και γιατί;

Το «Καίγομαι» του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου. Θυμάμαι ακόμα πώς ένιωσα όταν το άκουσα πρώτη φορά, ανατρίχιασα.

Ποιον στιχουργό θαυμάζετε περισσότερο;

Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη Λίνα Νικολακοπούλου, η «Ζελατίνα», το «Εμένα με συμφέρει», οι εικόνες που δημιουργεί έχουν φοβερή δύναμη.

Ποιον συνθέτη θαυμάζετε περισσότερο;

Πολλούς, συγκινούμαι όμως έντονα με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, μουσικά και στιχουργικά.

Ποιον ερμηνευτή θαυμάζετε περισσότερο;

Εννοείται πως δεν μπορεί να είναι μόνο ένα πρόσωπο. Λιώνω για την Τάνια Τσανακλίδου, άκουγα το δίσκο «Δύο χρόνια Μετρό» ξανά και ξανά. Ταυτόχρονα, δεν ξέρω καν πιο ρήμα να χρησιμοποιήσω για τη Χαρούλα Αλεξίου. Έγινε η φωνή μιας χώρας, ασύλληπτο μέγεθος.

Ποιο είδος μουσικής αγαπάτε περισσότερο και γιατί;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο, γιατί στο μυαλό μου δεν έχει τόση σημασία το είδος. Ένα πραγματικά καλό τραγούδι, μια πραγματικά καλή ερμηνεία, με συνεπαίρνει σε όποιο είδος και αν ανήκει. Για παράδειγμα, μου αρέσουν πολύ τα κομμάτια του Tom Waits, αλλά με συγκινούν τρομερά και τα τραγούδια του Τσιτσάνη. Στη ροκ ή στα blues υπάρχουν διαμάντια, στην παραδοσιακή μουσική επίσης.

Ποια είναι η πιο κατάλληλη ώρα για να ακούσεις μουσική;

Όλες!


Ποιο τραγούδι θα θέλατε να είχατε γράψει ή να είχατε ερμηνεύσει για πρώτη φορά εσείς;

Το «Ερωτικό» (Πιρόγα) του Θάνου Μικρούτσικου και του Άλκη Αλκαίου. Το θεωρώ σπουδαίο τραγούδι.

Ποιες οι προσωπικές σας φιλοδοξίες στον χώρο της μουσικής;

Θέλω να καταφέρω να εξελίσσομαι μουσικά και ερμηνευτικά και να απευθύνομαι πραγματικά στους ανθρώπους που έρχονται και στηρίζουν τη δουλειά μου.

Πού σας βρίσκουμε αυτή την περίοδο;

Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου παίζουμε με τη μπάντα μου στο Faust. Θα παρουσιάσουμε τα τραγούδια του επερχόμενου δίσκου μου και θα παίξουμε τις διασκευές μας σε ελληνικά και ξένα κομμάτια. Έχουμε δουλέψει πολύ με τα παιδιά και έχουμε ενσωματώσει πολλά διαφορετικά ακούσματα στον ήχο της μπάντας. Από ροκ και ποπ στοιχεία, μέχρι έντεχνα και παραδοσιακά.

Ποιες είναι οι καλλιτεχνικές σας βλέψεις για το μέλλον;

Θέλω να βγει ο δίσκος και να ταξιδέψει. Να κάνω ενδιαφέρουσες συνεργασίες και να μάθω και άλλα πολλά καινούρια πράγματα για αυτό που αγαπώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια