Η αριστουργηματική ιαπωνική ταινία του Takeshi Kitano Ο Αχιλλέας Και Η Χελώνα στα ARTENS Cinema Nights

 


Η ARTENS και η κινηματογραφική της ομάδα θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στις 21:00, την αριστουργηματική ιαπωνική ταινία του Takeshi Kitano Ο Αχιλλέας Και Η Χελώνα (Akiresu To Kame). Εκτός από μια τιμητική προβολή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2008, η ταινία δεν έχει προβληθεί στην Ελλάδα.

Ο Αχιλλέας Και Η Χελώνα είναι ανεπιφύλακτα η ωραιότερη ταινία που έχει γίνει για την Τέχνη, και ειδικά τη ζωγραφική, κι αυτό γιατί ούτε την αφηγείται ούτε την εξιδανικεύει. Με τίτλο που βασίζεται στο γνωστό μαθηματικό παράδοξο του Ζήνωνα, η ιστορία της συμβολίζει την αδυναμία του καλλιτέχνη να φτάσει την επιτυχία. Είναι μια οδύσσεια με ακραίο μελόδραμα, ακραίο χιούμορ και ακραία σκληρότητα. Το τέλος του ταξιδιού μας επιφυλάσσει το πιο ειλικρινές, τολμηρό και αναπάντητο ερωτηματικό. Ο Τακέσι Κιτάνο, ζωγράφος και ο ίδιος, παρουσιάζει τον πόνο και την ασχήμια, πλαισιωμένα από μια τέλεια εικαστική σύνθεση. Παραμορφώνει με τα πινέλα του όλην την Ιστορία της Τέχνης, καταθέτοντας την πιο σπαρακτική και πιο ποιητική δουλειά του.

Ο μεγάλος Ιάπωνας κινηματογραφιστής υπογράφει τη σκηνοθεσία, το σενάριο, το μοντάζ και τη ζωγραφική, μιας πραγματικά χειροποίητης ταινίας.

Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Ιστορίας Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.

Είσοδος ελεύθερη
Κρατήσεις θέσεων: στο τηλέφωνο της ARTENS:  210 33 17 312
ή στο e-mail: info@artens.gr

Βουκουρεστίου 40, Αθήνα
1ος Όροφος
210 33 17 312

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια