Νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 6.6.2024

 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ Δ. ΛΕΜΠΕΣΗΣ


Ο Καλτσοκλέφτης, ένα αστείο, χνουδωτό πλάσμα που ζει μέσα στους υπονόμους, τρυπώνει κρυφά στα σπίτια των ανθρώπων και κλέβει τις κάλτσες των παιδιών που τρέχουν πάντα ξυπόλυτα.
Για εκείνον οι παιδικές κάλτσες είναι πολύτιμες, αφού με αυτές γεμίζει το μαγικό μαξιλάρι που τον προστατεύει από τους εφικάλτσες, οι οποίοι δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί.
Ώσπου, κάποια μέρα, γνωρίζει τη Σκουπάτη, τον Πέτσα, τη Φωφού, τον Κύρκο και άλλους χαρακτήρες, που θα τον κάνουν να ανακαλύψει μια νέα πτυχή του εαυτού του.
Μια διασκεδαστική και διαδραστική ιστορία του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών, που αναδεικνύει την αξία της προσφοράς βοήθειας στους γύρω μας.

Για παιδιά από 5 ετών.



Μτφρ.: Δομινίκη Σάνδη



Σχεδόν όλοι έχουμε μαλώσει κάποια φορά. Μόνο οι γονείς μου δε μαλώνουν ποτέ. Με πιστέψατε τώρα! Φυσικά, σας λέω βλακείες. Οι δικοί μου δεν είναι και τίποτε αγγελούδια… Αν και τον περισσότερο καιρό είναι πολύ καλοί και έχουν πλάκα!

Χάρη σε αυτό το βιβλίο, τα παιδιά θα μάθουν πως καμιά φορά προκύπτουν παρεξηγήσεις, κι ακόμα και άνθρωποι που αγαπιούνται πολύ μαλώνουν. Το σημαντικότερο όμως είναι να ξεπερνάμε τον θυμό μας, να συζητάμε γιατί τσακωθήκαμε και τελικά να τα ξαναβρίσκουμε.

Για παιδιά απο 5 ετών.


ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Δέσποινα Δρακάκη


Ποιος δεν έχει ευχηθεί ποτέ να είναι αόρατος; Ποιος δεν έχει ευχηθεί ποτέ να πάψει να είναι;
«Το πρόβλημα είναι πως ποτέ δεν κατάφερα να ελέγξω απόλυτα τη δύναμη αυτή: κάποιες φορές, όταν ήθελα πιο πολύ να είμαι αόρατος, τότε με έβλεπε περισσότερος κόσμος, ενώ, αντίθετα, όταν ήθελα να με δουν όλοι, τότε το σώμα μου αποφάσιζε να εξαφανιστεί».
Συναισθηματικό, συγκινητικό, διαφορετικό... Το ΑΟΡΑΤΟΣ αφηγείται, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, μια ιστορία που θα μπορούσε να είναι δική μου ή δική σου.

Για παιδιά από 12 ετών.


Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Πηνελόπη Τριαδά


Καλωσήλθες στον μαγικό κόσμο της Έμιλι Γουίντσναπ, του κοριτσιού που είναι μισή γοργόνα και μισή άνθρωπος! Ταξίδεψε μαζί της στη στεριά και στον βυθό και ζήσε συναρπαστικές περιπέτειες.
Το τέταρτο βιβλίο της σειράς, που βασίζεται στα επιτυχημένα μυθιστορήματα της Έμιλι Γ., οδηγεί την Έμιλι, τη Σόνα και τον Ααρών σε μια νέα μαγική περιπέτεια που εστιάζεται, αυτή τη φορά, στη φιλοζωία και την προστασία των πλασμάτων του βυθού.

Για παιδιά από 6 ετών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια