Μανώλης Μητσιάς: Συγγνώμη Πόλη μου | Νέο άλμπουμ


Ο δίσκος «Συγγνώμη Πόλη μου» είναι ένας κύκλος νέων τραγουδιών με πυρήνα την Κωνσταντινούπολη και το Βόσπορο, που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group με ερμηνευτή τον σπουδαίο Μανώλη Μητσιά.
Ενός καλλιτέχνη που με τη στάση, τις επιλογές και τις ερμηνείες του τίμησε και τιμά όσο λίγοι το καλό ελληνικό τραγούδι, βαθύς γνώστη της ψαλτικής και των βυζαντινών μουσικών δρόμων.
Τη μουσική του έργου υπογράφει ο συνθέτης, δάσκαλος και παιχνιδιάτορας Μανώλης Καρπάθιος. Σπούδασε το κανονάκι στην Κωνσταντινούπολη, δίπλα στον Χαλίλ Καραντουμάν. Είναι ιδρυτής της 35μελούς ορχήστρας «Ρωμάνα» που έχει ως σκοπό την παρουσίαση και ηχογράφηση έργων Ρωμηών Συνθετών πού έδρασαν στην Κωνσταντινούπολη από τα χρόνια της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι διευθυντής σπουδών στη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής «Τέττιξ».
Δημιουργός με πλούσια εργογραφία και στενούς δεσμούς με τους Κωνσταντινουπολίτες.
Οι στίχοι των τραγουδιών και οι «επιλογές» των κειμένων του διακεκριμένου συγγραφέα, στιχουργού και δημοσιογράφου Κώστα Μπαλαχούτη αναδεικνύουν με σύγχρονη ματιά τον μοναδικό και πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Πόλης. Ξυπνούν μνήμες, ενώνουν λαούς, σεργιανούν στο χτες αλλά αντικρίζουν με ειλικρίνεια, αγάπη και θάρρος το σήμερα.
Τα κείμενα αποδίδει ο καταξιωμένος ηθοποιός και συνθέτης Ιεροκλής Μιχαηλίδης.
Στο έργο κομβική παρουσία έχει ο Γρηγόρης Νταραβάνογλου, Πρωτοψάλτης και Χοράρχης διεθνούς φήμης με πολλές διακρίσεις, γέννημα θρέμμα της Πόλης.
Έζησε την ατμόσφαιρα των μεΐχανέδων, των εστιατορίων υψηλής πολιτιστικής προσφοράς όπου τραγουδιόταν τα fasil δηλαδή παρτίδες τραγουδιών πάνω στους βυζαντινούς ήχους και τα αραβοπερσικά μακάμια.
Παράλληλα επτάχρονο παιδάκι μέσα στον Πατριαρχικό ναό ρουφούσε τα ακούσματα από τους Ρωμηούς μουσικούς. Όλα του τα βιώματα παραπέμπουν στο Γαλατά, στο Φανάρι, στο Πέραν, στα Θαραπειά στις γειτονιές των Ρωμηών που συνυπήρχαν ειρηνικά οι Έλληνες με τις άλλες εθνότητες.

Τέλος συμμετέχει ερμηνευτική η ξεχωριστή τραγουδίστρια Μαρίνα Μανωλάκου.
Την δημιουργική αυτή προσπάθεια χαιρετίζει με επιστολή-κείμενο του, που περιέχεται αυτόνομα στο ένθετο του cd ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Τον δίσκο «Συγγνώμη Πόλη μου» μπορείτε να τον προμηθευτείτε από τα e-shops των συνεργατών του Ogdoo Music Group καθώς και χωρίς έξοδα αποστολής με την αποστολή email στο sales@ogdoo.gr
Κυκλοφορεί επίσης ψηφιακά από το Ogdoo Music Group σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Βρείτε το ψηφιακά εδώ: https://orcd.co/40a4jqx
Οι ηχογραφήσεις έγιναν το καλοκαίρι του 2019 στο στούντιο Master Sound (Ρενιέρη 1) με ηχολήπτες τους Κώστα Νανίκα και Γιώργο Ρούσσο και από το Φθινόπωρο του 2019 έως το χειμώνα του 2020 στο στούντιο Odeon με ηχολήπτη τον Ηλία Λάκκα.
Μανώλης Μητσιάς - Συγγνώμη Πόλη μου
Μουσική: Μανώλης Καρπάθιος
Στιχοι: Κώστας Μπαλαχούτης
Κυκλοφορία: Ogdoo Music
Track Listings:

01. Manolis Mitsias, Grigoris Daravanoglou - Signomi Poli Mou 
02. Manolis Mitsias - Ta Onira Pou Ekana Pedi 
03. Manolis Mitsias, Ieroklis Michailidis - Mnimi 
04. Manolis Mitsias - Zestos Halkos 
05. Manolis Mitsias - Ena Flouri 
06. Manolis Mitsias - Ravani 
07. Manolis Mitsias - Helidoni 
08. Manolis Mitsias, Marina Manolakou - I Glosa Ton Mation
09. Manolis Mitsias, Ieroklis Michailidis - I Fones Entos Mou 
10. Manolis Mitsias - Sevasmata 
11. Manolis Mitsias - Vregmeno Homa 
12. Manolis Mitsias - Metania 
13. Manolis Mitsias - Ta Mistika
14. Manolis Mitsias - Sinefa