“Μονόλογοι ( ή μήπως διάλογοι;) γυναικών” στην Αθηναϊκή Σκηνή


“Μονόλογοι ( ή μήπως διάλογοι;) γυναικών” στην Αθηναϊκή Σκηνή (πρεμιέρα στις 12/9) 

Το έργο “Μονόλογοι (ή μήπως διάλογοι;) γυναικών” αποτελεί μία σύνθεση αποσπασμάτων βασισμένων στο κοινωνικό δράμα ‘’Talking with’’ του Jane Martin σε μετάφραση-διασκευή και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τσακανάκη και κάνει πρεμιέρα στις 12 Σεπτεμβρίου και θα ζωντανεύει κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην ‘’Αθηναϊκή Σκηνή’’.

Λίγα λόγια για το έργο

Πέντε ηρωίδες μ’ έμπνευση τον εαυτό τους και τα βιώματά τους ξετυλίγουν ιστορίες γυναικείες –κι όχι μόνο- και μιλούν για τον έρωτα, τη δόξα, την ανάγκη της επικοινωνίας και την αναζήτηση της αλήθειας, της προσωπικής τους αλήθειας στη ζωή.

Ο Κωνσταντίνος Τσακανάκης ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής σημειώνει:

Πολλές φορές περνάνε άνθρωποι δίπλα μας χωρίς να τους αγγίζουμε, χωρίς να τους ακούμε . Είναι άνθρωποι με παρελθόν, δυνατό παρόν κι αδιόρατο μέλλον – όπως εμείς – αλλά μένοντας συνεχώς προσκολλημένοι στον εαυτό μας, κλείνουμε μάτια κι αυτιά σε ο,τιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε και δε μας αφορά εξαρχής . Οι πέντε ηρωίδες της παράστασης είναι γυναίκες που συναντάμε δίπλα μας τώρα, χθες ή αύριο γεμάτες συναισθηματικά και ψυχολογικά αδιέξοδα που με το προσωπείο του καθωσπρεπισμού μιας συντηρητικής κοινωνίας έχουν αποφασίσει να τα κρατούν φυλαγμένα μέσα τους . Μέσα από τις προσωπικές εξομολογήσεις τους , ακούμε και νιώθουμε τις αγωνίες τους, διαβάζουμε τις ψυχές τους και ταξιδεύουμε στο προσωπικό μας εγώ. Σας καλούμε λοιπόν να γίνετε κι εσείς συνταξιδιώτες μας …

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία-Μετάφραση & Διασκευή: Κωνσταντίνος Τσακανάκης
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση κι Επιμέλεια: Νικολέτα Ρούσσου
Επιμέλεια Κίνησης: Δήμητρα Τζιμούρτου
Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Κοσκινά Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σταύρακας Δημόσιες Σχέσεις-Επικοινωνία: Χριστιάννα Ανανιάδου

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί(με αλφαβητική σειρά):
Κατραμάδου Βάσω
Κοσκινά Χριστίνα
Μαυρίδη Ζωή
Μπουλάκου Κατερίνα

Πρεμιέρα: Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου στις 21:00

Παραστάσεις:
Σάββατο 21:00
Κυριακή 20:00

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Θέατρο “Αθηναϊκή Σκηνή” Αθανασίου Διάκου και Τζιραίων 13 (στάση μετρό: Ακρόπολη) 


Προπώληση – κρατήσεις: Τηλ. 210 9222300 & 697 30 98 775
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (γενικό), 7 ευρώ (μειωμένο - φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ, κάτω των 18), 5 ευρώ (ατέλεια).

Ενημέρωση: Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του!