Διεθνές Φεστιβάλ Chaniartoon – International Comic & Animation Festival


Διεθνές Φεστιβάλ Chaniartoon – International Comic & Animation Festival
Για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Chaniartoon – International Comic & Animation Festival έρχεται στα Χανιά για μια σειρά από δράσεις γύρω από το comic και το animation.
Το φεστιβάλ συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ , υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και της Αsifa Hellas.
Από τις 11 μέχρι και τις 20 Σεπτέμβρη 2020 θα πραγματοποιηθούν προβολές animation από όλο τον κόσμο τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, καθώς και μια μεγάλη έκθεση σκίτσου/εικονογράφησης με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Το φεστιβάλ θα ανοίξει στον Δημοτικό Κινηματογράφο Κήπος, με μια σειρά από προβολές animation για παιδιά αλλά και για ενήλικες.

Αναλυτικότερα:
12 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας μεγάλου μήκος για παιδιά “MISIÓN H2O” (θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους).

13 Σεπτεμβρίου: Live ψηφοφορία για το βραβείο κοινού. Θα προβληθούν οι καλύτερες ταινίες animation μικρού μήκους του φεστιβάλ και το κοινό θα ψηφίσει ζωντανά για να δώσει το βραβείο της καλύτερης ταινίας κοινού.

14 Σεπτεμβρίου: Προβολή ταινίας μεγάλου μήκος σε συνεργασία με το φεστιβάλ AnimaSyros. Θα προβληθεί η οικογενειακή ταινία “Marona’s Fantastic Tale” (θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους.

15 Σεπτεμβρίου: Προβολή ανθολογίας για τα “75 Αφιέρωμα του ελληνικού animation” σε συνεργασία με την ASIFA Hellas.

To διάστημα 14-20 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΜ η μεγάλη έκθεση σκίτσου/κόμικ/εικονογράφησης με 62 καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν εκθέματα εμβυθιστικής εικονικής πραγματικότητας, όπως το πρώτο ελληνικό μουσικό βίντεο κλιπ VR-Animation. Πρόκειται για εκθέματα που πρώτη φορά φιλοξενούνται σε μη τεχνολογικό φεστιβάλ.

Το Chaniartoon βρίσκεται κοντά στην τεχνολογία και την αξιοποιεί για να καλύψει το κενό των δράσεων που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. Έτσι μέσα από την ιστοσελίδα του φεστιβάλ, θα μπορούν οι θεατές να περιηγηθούν στους περίπου 60 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση, αλλά και μέσα από μια ειδική εφαρμογή να περιηγηθούν σε ένα ψηφιακό artist alley (όπως αυτό είχε προγραμματιστεί να γίνει κανονικά). Επιπλέον εκθέματα επαυξημένης πραγματικότητας θα υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το παλιό λιμάνι, τα οποία οι θεατές μπορούν να δουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή τάμπλετ μέσα από την ειδική εφαρμογή του φεστιβάλ.

Το φεστιβάλ πλαισιώνουν μια σειρά από εργαστήρια για ενήλικες τα οποία θα πραγματοποιηθούν ψηφιακά, τα οποία συνδέουν την τέχνη του κόμικ με την αφήγηση, την δημιουργική γραφή, τον χορό και την εκπαίδευση.


Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι δωρεάν.


Χορηγοί του φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι Minoan Lines, oi Anek Lines, οι Blue Star Ferries και η Fixer in Crete.

Ημ/νια:Σαβ, 12 Σεπ 2020 - Κυρ, 20 Σεπ 2020
Ωράρια
Παραστάσεις: Σύμφωνα με το πρόγραμμα
Τιμές
Ελεύθερη Είσοδος