Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο της έκθεσης «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης»


 
Εκδήλωση λόγου στο πλαίσιο της έκθεσης «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης»
Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, 18:00-21:00 
Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης

 

Λίγες μέρες πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου - φύσης» οι διοργανωτές καλούν το ευρύ κοινό σε εκδήλωση λόγου με θεματολογία άμεσα συνδεδεμένη με αυτήν της έκθεσης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 18:00, στο Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στην Προβλήτα Α’ στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, με ανοιχτή συμμετοχή για το κοινό, αλλά και τη δυνατότητα παρακολούθησης μέσω του υπερσυνδέσμουzoomελεύθερης πρόσβασης, http://bit.ly/astikotopio. Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ περιορισμού της πανδημίας.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα ομιλιών.

Άννα Ζερβοπούλου, Δρ. Γεωλόγος. «Αστική Γεωλογία - Το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης»

Βασίλης Μέλφος,Αν. Καθηγητής Κοιτασματολογίας-Γεωχημείας. «Η διαχρονική χρήση των διακοσμητικών λίθων στα δημόσια και ιδιωτικά κτήρια της Θεσσαλονίκης»

Χαρίτων-ΣαρλΧιντήρογλου, Καθηγητής Βιολογίας, Κοσμήτορας ΣΘΕ. «Τα πλαστικά ένας δόλιος εχθρός των θαλάσσιων συστημάτων»

Απόστολος-Δημήτριος Αγγελίδης,  Αρχιτέκτων.  «Η Αστική Προσβασιμότητα και η ανεμπόδιστη χρήση του Δημόσιου χώρου στην πόλη ως βασικοί παράγοντες διαμόρφωσης του Αστικού τοπίου και του ψυχισμού κατοίκων και επισκεπτών της Θεσσαλονίκης»

Η έκθεση

Το αστικό τοπίο, το ανθρωπογενές περιβάλλον που διαρκώς επεκτείνεται και όπου οι επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας αυξάνονται, η ανθρωπογεωγραφία του, τα υλικά και άυλα στοιχεία που το συνθέτουν, οι τρόποι που το βιώνει και το καθορίζει-συνδιαμορφώνει  ο σύγχρονος άνθρωπος βρίσκονται στο επίκεντρο της έκθεσης με τίτλο  «Αστικό Τοπίο. Ο χώρος όπου κινείται και δραστηριοποιείται ο σύγχρονος άνθρωπος - μια διαρκής πρόκληση ανθρώπου – φύσης». Οι συμμετοχές προέρχονται μετά από ανοιχτή πρόσκληση του ΔΣ του Ε.Ε.Τ.Ε. προς στα μέλη του όλων των ειδικοτήτων που ζουν ή εργάζονται στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε 90 σύγχρονους εικαστικούς να καταθέσουν την οπτική και τον τρόπο προσέγγισης και διαπραγμάτευσης του αστικού τοπίου, ενώ φιλοξενούνται επίσης και φωτογραφίες της Άννας Ζερβοπούλου, με κείμενα του Βασίλη Μέλφου.

 Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του MOMus και του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, τελεί υπό την αιγίδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσει έως τις 27 Οκτωβρίου 2020.

 

Μέρες &ώρες λειτουργίας της έκθεσης:Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10:00-18:00, Πέμπτη: 12:00-20:00, Δευτέρα κλειστά

Είσοδος ελεύθερη

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια