Κείμενα πεζού λόγου
Συγγραφέας: Σοφία Χρήσταινα
Εκδόσεις: Αποστακτήριο
Σελίδες: 74
ISBN: 978-618-84930-ο-1
Έτος Έκδοσης: 2020
Τιμή: 10,00 ευρώ
Περιγραφή
«Τα απολεσθέντα» είναι ένα βιβλίο με 57 μικρά κείμενα, ειλικρινή και μεστά από συναισθήματα, τα οποία πηγάζουν από διάφορες εκφάνσεις της ζωής, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. Η απώλεια, ο θάνατος, ο έρωτας, οι σχέσεις μας με τους ανθρώπους αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό, η θλίψη, η κακία και αδιαφορία του κόσμου, η ανάγκη των Τεχνών, η μοναχικότητα ως επιλογή, η σωτήρια σιωπή, τα ναι και τα όχι, τα πρέπει…
Καθημερινοί στοχασμοί που αναζητούν διέξοδο και ελευθερία. Που επιδιώκουν να φύγουν από μέσα μας, συμφιλιώνοντάς μας με την αλήθεια και την αγάπη. Διότι, πράγματι, όλα τα συναισθήματα που βιώνουμε είναι η ίδια η Ζωή…
«Τα απολεσθέντα» είναι όλα εκείνα τα συναισθήματα που χάσαμε, επειδή τα θεωρήσαμε επικίνδυνα, ασθενικά και ανασφαλή. Συναισθήματα που σε ωθούν να κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να διώξεις τον πόνο του θανάτου, ούτε του έρωτα. Δεν μπορείς να εξαφανίσεις την συμπόνια που υπάρχει εντός μας, ούτε την ανάγκη για ήλιο. Γιατί απλά όσο και να τα διώξεις, πάλι θα σε ξαναβρούν. Μέσα από αυτό το βιβλίο ο αναγνώστης μπορεί να βρει τον εαυτό του, να βιώσει τις αφηγήσεις της κάθε μέρας, να “μουτρώσει” με τη ζωή που γίνεται τραυματική μερικές φορές ή να την αγαπήσει απεριόριστα…
Διότι στο βάθος του μυαλού του γνωρίζει ότι κάπου εκεί, ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, υπάρχει ένα γκρι με πολλές κόκκινες πινελιές ευψυχίας.
Η Σοφία Χρήσταινα γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη της Στρατιωτικής Σχολής Νοσηλευτικής [Σχης ε.α] και εκλεγμένη Γενική Γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, από το 2016 ως το 2020. Το 2017 τιμήθηκε από το Γυναικείο φιλανθρωπικό σωματείο Νέα Ελπίδα Θεσσαλονίκης, στις Μητέρες της χρονιάς 2017, για τη συγγραφή του βιβλίου «Εγχειρίδιο πολέμου κατά του καρκίνου». Το 2020 το βιβλίο της «Το φυλλάδιο του έρωτα» συμπεριλήφθηκε στα ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2019, του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος. Αγαπά την ποίηση και την φιλοσοφία, ενώ οι ανθρώπινες σχέσεις και η επαφή του ατόμου με το “εγώ” του είναι οι πηγές έμπνευσής της.
Σελίδα του βιβλίου:
0 Σχόλια