Ευδοξία Υψηλάντη: Piano paths | Νέο album


Piano Paths 

Που µπορεί να σε ταξιδέψει ένα πιανιστικό κοµµάτι; 
Σε ποια µονοπάτια µπορεί να σε οδηγήσει ένα ντουέτο µε τσέλο και πιάνο; 
Το Piano paths είναι µια συλλογή µε 8 µελωδικά, οργανικά κοµµάτια, οι εναλλαγές των οποίων ταξιδεύουν τον ακροατή σε µονοπάτια γεµάτα από εικόνες, συναισθήµατα και αρώµατα. Ένα µουσικό ταξίδι µε οδηγό το πιάνο και συνοδοιπόρους το τσέλο και το όµποε. 
Μουσική σύνθεση: Ευδοξία Υψηλάντη 

Συντελεστές: 
Τσέλο: Σταύρος Παργινός 
Όµποε: ∆ηµήτρης Σιδερής 
Πιάνο: Ευδοξία Υψηλάντη 

Ηχογράφηση- Μίξη: Νίκος Πιτλόγλου 
Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Arion Music 

Η συλλογή είναι διαθέσιµη στην ψηφιακή δισκογραφική εταιρεία Cd Baby και θα διανεµηθεί σε όλες τις εφαρµογές αναπαραγωγής µουσικής (Spotify, Apple Music, iTunes, Shazam)


Βιογραφικό:
Η Ευδοξία Υψηλάντη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. 
Έχει σπουδάσει πιάνο µε καθηγήτρια την κα Τ. Μαλικούτη και ανώτερα θεωρητικά µε καθηγητές τους Μ. Ροζάκη και Ελ. Αναστασίου. Το 2017 απέκτησε το δίπλωµα σύνθεσης µε βαθµό Άριστα και διάκριση Β' βαθµού µε καθηγητή τον κ. Λ. Κανάρη. Έχει παρακολουθήσει σεµινάρια µουσικής για θέατρο και κινηµατογράφο, µουσικής τεχνολογίας, advanced orchestration, διεύθυνση ορχήστρας και χορωδίας. 
Έργα της εχουν βραβευθεί σε Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς διαγωνισµούς σύνθεσης. 
Από το 2004 έχει γράψει µουσικές επενδύσεις για θεατρικές παραστάσεις σε σκηνοθεσία Μ. Βαλεοντή (Πειραµατική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, Θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου) και παραµύθια (Booze Cooperativa). Επίσης, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται µε τους σκηνοθέτες J. Gloster και Χρήστο Μαρκίδη γράφοντας µουσική για ταινίες µικρού και µεγάλου µήκους. Έργα της έχουν ακουσθεί στην µουσική σκηνή “Galerie ∆ηµιουργών”, στην συναυλιακή αίθουσα Athenaeum και στον ραδιοφωνικό σταθµό “Ert- Open”. 

Στον εκδοτικό οίκο Ayotte Custom Musical Engravings της Αµερικής έχει εκδώσει έργα και ενορχηστρώσεις της. 
Από το 2011 δουλεύει ως µουσικός αντιγραφέας και ενορχηστρώτρια σε µουσικούς εκδοτικούς οίκους Ελλάδας και εξωτερικού. Το 2018 ξεκινάει την συνεργασία της ως ενορχηστρώτρια µε την ορχήστρα “Νέοι Μουσικοί χωρίς σύνορα”, ενώ ένα χρόνο αργότερα διδάσκει µουσική στους Καλοκαιρινούς παιδότοπους του δήµου Πετρουπολης. Το 2020 εργάζεται ως µουσικός αντιγραφέας για τα µουσικά σύνολα της Ερτ.

Link στα οποία μπορείτε να βρείτε την Ευδοξία Υψηλάντη:
Blog:
https://eudoxiaypsilanti.weebly.com/
Instagram: 
https://www.instagram.com/eudoxiayp/?hl=el
Spotify: 
https://accounts.spotify.com/el/login?continue=https:%2F%2Fartists.spotify.com%2Fc%2Fartist%2F6mMgE1lmdX2woXw98mpcem%2Fprofile%2Foverview
Youtube:
https://www.youtube.com/channel/UCWlCkkke3ZT2zVyWesRc_og

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια