Billie Isak: Έχε το νου σου να γυρνάς | Νέο τραγούδι

 


Κυκλοφόρησε το εξαιρετικό "Έχε το νου σου να γυρνάς", μια ανεξάρτητη παραγωγή, σε στίχους και μουσική της Billie Isak και ερμηνεία της ίδιας.

Η γνωστή τραγουδοποιός επιστρέφει με ένα τραγούδι που συνδυάζει τη ροκ, λαϊκή και έντεχνη χροιά. Το τραγούδι σφραγίζει η ιδιαίτερη ερμηνεία της Billie Isak.

"Μα είναι απλό να φεύγεις, τα μάτια να αποφεύγεις, έχε το νου σου να γυρνάς", όσο απλό είναι να φύγουμε από μια κατάσταση τόσο δύσκολο είναι να επιστρέψουμε.

Αν και το τραγούδι ξεκίνησε να δημιουργείται 3 χρόνια πριν, σήμερα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! 



Σύμφωνα με την Billie: "Η αρχική δημιουργία του κομματιού ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια όταν έχασα τον πατέρα μου και ήθελα με κάποιο τρόπο να του απευθύνω τον λόγο. Είναι γνωστό πως το τέλος επιστροφή δεν έχει, αλλά αυτή είναι και η μαγεία των τραγουδιών. Μαζί με αυτά περνάνε στην αιωνιότητα και οι άνθρωποι. Τώρα εν έτει 2020 μέστωσε το «Έχε το νου σου να γυρνάς», σαν το παλιό καλό κρασί, και πλέον το κομμάτι έχει διαφορετική σημασία και ανάγκη έκφρασης της τωρινής κατάστασης. Να έχουμε τον νου μας ότι θα γυρίσουμε όλοι στην ξεγνοιασιά και στην ελευθερία, στην λυτρωτική ανάσα αφήνοντας την μάσκα στο παρελθόν πια."



Στίχοι:Billie Isak
🎹Μουσική:Billie Isak
🎶Ενορχήστρωση:Billie Isak 'n "los hombres mascarados"

Vocals : Billie Isak
Ακουστική κιθάρα:Billie Isak
Congas,τρομπέτα:Κώστας Κατσαρός
Βιολί:Νίκος Κουθούρης
Ηλεκτρική κιθάρα:Πέτρος Λαγόντζος
Τύμπανα:Μπάμπης Πετσίνης
Ηλεκτρικό μπάσο:Δημήτρης Χριστώνης
Η ηχογράφηση έγινε στο studio Revolver.
Mix 'n master : Δημήτρης Καραβασίλης

🎬Video maker and editing : Billie Isak

Δείτε το video:


Λίγα λόγια για τη Billie Isak 

Η Billie Isak γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Από πολύ νεαρή ηλικία εμφάνισε τις μουσικές της ανησυχίες, ενώ η μουσική του ραδιοφώνου που έπαιζε πάντα από το πρωί ως το βράδυ της έδινε ζωή. Οι επιρροές της έρχονται από όλα τα είδη της μουσικής, από την Ελένη Βιτάλη μέχρι τους ZZ Top και τους Guns n Roses. Είναι ερμηνεύτρια, στιχουργός, μουσικοσυνθέτρια, ενορχηστρώτρια.

Ξεκίνησε από την ηλικία των 6 ετών να μαθαίνει μπουζούκι και σήμερα παίζει 20 όργανα ( κιθάρα, ακουστική, ηλεκτρική και κλασσική, μπουζούκι, μπαγλαμά, τζουρά, πιάνο, τύμπανα, μπάσο, νταούλι, τουμπερλέκι, σάζι κ.α). Από παιδί πρωτοστάτησε σε χορωδιακούς και ορχηστρικούς χώρους καθώς συμμετείχε στην παράσταση «Να 'μουν ξανά παιδί» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία του Πέτρου Γαϊτάνου. Από την εφηβεία ξεκίνησε να τραγουδάει και να παίζει μουσική σε διάφορα μαγαζιά της βορείου Ελλάδας είτε μόνη της είτε με διάφορες μπάντες που δημιούργησε, όπως τους "Μετ’ εμποδίων", τους "Σαν Κάστρο", και τους "Flames" σε ύφος κυρίως έντεχνου λαϊκού μιας και είναι λάτρης αυτού, αλλά και της ροκ μουσικής μιας και ότι τραγούδι επιλέγει να διασκευάσει, ερμηνεύσει ή συνθέσει ανεξάρτητα από το είδος του, το ηχόχρωμα της ροκ στην ενορχήστρωση διαφαίνεται παντού και πάντα.  Έχει κάνει αρκετές συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες όπως τον Νεκτάριο Σφυράκη, τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Πάνο Μουζουράκη, τον George Gakis, την Πωλίνα, τον Γιάννη Γιοκαρίνη, τον Δημήτρη Λιόλιο, τον Παρασκευά Θεοδωράκη και την Σοφία Αρβανίτη. Το 2017 συμμετείχε στο The Voice of Greece στο πλευρό του Πάνου Μουζουράκη και έφτασε μέχρι τον ημιτελικό, όπου απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και την απεριόριστη αγάπη του κοινού που την ακολουθεί φανατικά σε κάθε της βήμα μέχρι και σήμερα. Διάφορα άρθρα την ονόμασαν την ροκ φωνή που ήρθε να σπάσει τα στερεότυπα. Τα τελευταία δυο χρόνια έχει δημιουργήσει την παράσταση Sotto La Maschera  (κάτω από την μάσκα) και έκανε περιοδεία σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας μαζί με τους μουσικούς της, η οποία φάνηκε αρκετά προφητική με βάση το σήμερα που ζούμε.  Έχει κυκλοφορήσει τα τραγούδια "Το Θεριό" σε στίχους και μουσική δική της, "Θυμάμαι" σε μουσική Πέτρου Δινάκη και στίχους δικούς της και το πιο πρόσφατο "Έχε το νου σου να γυρνάς" σε στίχους και μουσική δική της.

Ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους που πίστεψαν στο ιδιαίτερο ταλέντο της ήταν ο Στέφανος Κορκολής με τον οποίο θα εμφανιζόντουσαν από κοινού στην μουσική σκηνή Σφίγγα τον χειμώνα αλλά λόγω της πανδημίας η εμφάνιση αναβλήθηκε.


Η Billie Isak στα social media: 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια