ΈΛΑ ΞΑΝΑ: Στέλλα Πετρίδου | Νέα έκδοση

 

Τη νέα της ποιητική και μουσική συλλογή κυκλοφόρησε πρόσφατα η ποιήτρια Στέλλα Πετρίδου από τις εκδόσεις «Βακχικόν». Τίτλος της "Έλα Ξανά".

Η συλλογή περιλαμβάνει σαράντα τέσσερα ποιήματα, συν δώδεκα μελοποιημένα και ένα ορχηστρικό τραγούδι, όλα αφιερωμένα στο συναίσθημα της μοναξιάς.

Οι στίχοι της Στέλλας Πετρίδου έρχονται να συντροφεύσουν αναγνώστες κι ακροατές, να τους ταξιδέψουν και να τους κάνουν να ονειρευτούν έναν κόσμο διαφορετικό, γεμάτο ελπίδα, αγάπη, φως κι ευτυχία.

Στο μουσικό μέρος της συλλογής συμμετέχουν αλφαβητικά οι ακόλουθοι τραγουδιστές:


Διαμάντη Δαγιάση, Σταυρούλα Εσαμπαλίδη, Μαρία Καραγκιόζη, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Γιώτα Λιαποπούλου, Έλενα Μιχαήλ, Αχιλλέας Μωραΐτης, Περικλής Πάγκας, Βαγγέλης Ρεπούσης, Κώστας Τηγάνης, Φλώρα Χατζηγαλήνη, Παναγιώτης Χατζηγεωργίου 

Στη σύνθεση συμμετέχουν ο Βασίλης Μαντόγλου, η Στέλλα Πετρίδου και ο Γιάννης Σκαρής.

Στην ενορχήστρωση συμμετέχουν ο Βασίλης Μαντόγλου, ο Γιάννης Σκαρής και ο  Δημήτρης Χατζηγαλήνης.


Η λίστα των τραγουδιών της στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=AMfQKMVVGgQ&list=PLYao8S_sTZQBmwy9FnodcNvTvQLz15QVK


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το κυνήγι του πόθου
μαστιγώνει τη ρουτίνα
της ανέκφραστης,
αψεγάδιαστης απραξίας.

Δειλία τη βάφτισαν
ευλαβικά
οι θαρρετοί καβαλάρηδες
των μεγάλων ονείρων. 

Πληροφορίες βιβλίου:

Συγγραφέας: Στέλλα Πετρίδου
Εξώφυλλο: Matthew Henry (Unsplash.com)
Χρονολογία: Δεκέμβριος 2020
Είδος: Ελληνική ποίηση
ISBN: 978-960-638-193-5
Σελίδες: 96


Βιογραφικό:

Η Στέλλα Πετρίδου κατάγεται από το Σκουτάρο της Λέσβου. Είναι απόφοιτος Φ.Π.Ψ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της σχολής Δ.Υ.Λ.Σ. Είναι εν ενεργεία Αξιωματικός του Λιμενικού και μητέρα τριών παιδιών.

Ασχολείται συστηματικά με την ποίηση και το μυθιστόρημα. Τα ποιήματά της μελοποιούνται από αξιόλογους μουσικούς και τα άλμπουμ παρουσιάζονται ως ένθετα στις ποιητικές της συλλογές. Περιλαμβάνονται επίσης σε ανθολογίες, έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ για το έργο της, μουσικό και ποιητικό, έχει βραβευθεί και διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Είναι τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και δημιουργός της ιστοσελίδας www.texnesonline.gr.

Το «Έλα ξανά» είναι το δέκατο βιβλίο της που κυκλοφορεί.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια