Νάσια Κονιτοπούλου: "Με τη μουσική ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος"

 


Ένα όνομα με βαριά ιστορία κουβαλά η σημερινή καλεσμένη σας. Ένα όνομα που ταυτίστηκε απόλυτα με την παραδοσιακή, νησιώτικη μουσική και τα μουσικά ακούσματα του τόπου της. Κόρη του αείμνηστου Βάρδου του Νησιώτικου τραγουδιού και δάσκαλου Γιώργου Κονιτόπουλου, μεγάλωσε σ' ένα σπίτι όπου ακουγόταν από το πρωί μέχρι το βράδυ νησιώτικη μουσική (βιολί). Ξεκίνησε ερασιτεχνικά, τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι, όταν ήταν μαθήτρια δίπλα στον πατέρα της. Εν συνεχεία έκανε μουσικές σπουδές στο μουσικό Ωδείο Σκαλκώτα. Φιλοξενούμενη στις Τέχνες, λοιπόν, είναι η Νάσια Κονιτοπούλου, η οποία πήρε την νησιώτικη αύρα της και ήρθε να συνομιλήσει μαζί μας..

Συνέντευξη στη Βάσω Κανιώτη


Νάσια, καλώς ανταμώσαμε..

Θα ήθελα, αν μου επιτρέπεις, να σκαλίσω το μουσικό σου παρελθόν, για αρχή, και να σε ρωτήσω πώς ξεκίνησε για σένα το ταξίδι σου στον κόσμο της μελωδίας και της μουσικής.

Μεγάλωσα σε ένα σπίτι γεμάτο παραδοσιακή μουσική, με δεδομένο ότι ο πατέρας μου υπήρξε μεγάλος δάσκαλος και δημιουργός της νησιώτικης παράδοσης. Έτσι από μικρή μέσα στο σπίτι τραγουδούσα. Θυμάμαι …  κάθε φορά που πηγαίναμε οικογενειακώς  στο μαγαζί που δούλευε, με ανέβαζε στο πάλκο και τραγουδούσα. Όταν τελείωσα το Λύκειο, αποφάσισα ότι ήθελα κι εγώ να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι.

Είμαι  πολύ τυχερή  που μεγάλωσα δίπλα στον πατέρα μου. Τον θαυμάζω έως και σήμερα ως καλλιτέχνη.

Το ότι ασχολήθηκες με την παραδοσιακή μουσική, σαν είδος, και μόνο μ’ αυτήν, είχε να κάνει με την οικογενειακή παράδοση;

Η ενασχόλησή μου με τη παραδοσιακή-νησιώτικη μουσική φυσικά έχει να κάνει με την οικογενειακή παράδοση. Αφού μεγάλωσα με αυτά τα ακούσματα, αυτό  με οδήγησε  σε αυτά τα μονοπάτια, αυτού του είδους της μουσικής.

Με μια πληθώρα δίσκων στο βιογραφικό σου, ξεκινώντας το ντεμπούτο σου το 1985, με μια σύντομη αναδρομή στην μουσική σου πορεία, θα ήθελες να μας θυμίσεις κάποιες από τις δισκογραφικές σου δουλειές;      

Τα πρώτα μου μουσικά βήματα ξεκίνησαν το 1985 που μαζί με τον πατέρα μου κάναμε το πρώτο δίσκο: Γιώργος Κονιτόπουλος, συμμετέχει η Νάσια Κονιτοπούλου – «Θαλασσινές Αγάπες». Ακολουθεί άλλος ένας το 1989, Στο «παραθύρι πρόβαλε», όπου τραγουδώ πέντε τραγούδια, σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κονιτοπούλου. Το 1990 κυκλοφορεί άλλος ένας δίσκος Νάσια Κονιτοπούλου, Γιώργος Κονιτόπουλος, συμμετέχει και ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος - Νησιώτικα - Συρτοί Και Μπάλοι. Το 1991 κυκλοφορεί Γιώργος Κονιτόπουλος, Νάσια Κονιτοπούλου –«Έγια Μόλα-Για». Το 1991 Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Νάσια Κονιτοπούλου, Φιλική Συμμετοχή Γιάννης Πάριος – «Κάθε Π΄ Ακούω Δοξαριά», Αφιέρωμα στον Γιώργο Κονιτόπουλο

Ενώ ο πρώτος προσωπικός μου δίσκος "Θαλασσινά κι αληθινά" κυκλοφόρησε το 1993, με τραγούδια του πατέρα μου  και του θείου μου, Βαγγέλη Κονιτοπούλου. Ακολουθούν και άλλες δισκογραφικές δουλειές. Το 1994 «Στην Άμμο Χίλια Σ' Αγαπώ». Το 1997 «Καπετάνιος Ο Έρωτας». Το 1999 Η Νάσια Κονιτοπούλου τραγουδά Γιώργο Κονιτόπουλο. Το 2004 «Έρωτά Μου Και Πατρίδα» Το 2005 «Τα Καλύτερα Νησιώτικα» Το 2006 Μιχάλης Γαμπιεράκης, Νάσια Κονιτοπούλου –«Λόγια Ψυχής Θαλασσινά». Το 2007 Live - 46 Επιτυχίες. Το 2010 «Πορτραίτα». Το 2011 «Ελλήνων Παράδοσις» Νησιώτικα με τη Νάσια Κονιτοπούλου. Το 2016 cd single « Καλοτάξιδος» και «Ξημερώνει». Το 2017 cd single «Στου Μαραθόκαμπου τον Όρμο». Το 2017 cd single «Ερωτεύτηκα». Το 2019 Remix και Video clip το «Ερωτεύτηκα από την Heaven music. To 2019 cd single «Φεγγάρι Μελαγχολικό» σε μουσική και στίχους του Ματθαίου Γιαννούλη. Δισκογραφικά έχω ερμηνεύσει τραγούδια εκτός του Γιώργου Κονιτόπουλου, των Αντώνη Βαρδή, Χρήστου Νικολόπουλου, Παντελή Θαλασσινού, Γιάννη Πάριου και άλλων σημαντικών δημιουργών.

Κι ερχόμαστε στο σήμερα, όπου έχουμε την χαρά να μαθαίνουμε για το καινούριο σου cd single «Στο Πέλαγος», σε μουσική Πάνου Μπλέτζα και στίχους του Σπύρου Θεοδώρου. Πες μας λίγα λόγια γι' αυτή σου τη δουλειά.

«Στο πέλαγος του έρωτα έπεσε το κορμί μου,  καράβι ακυβέρνητο  έγινε η ζωή μου.…» Έχει κυκλοφορήσει εδώ κι ένα μήνα περίπου από τη δισκογραφική εταιρεία Fm Records. Οι στίχοι είναι του Σπύρου Θεοδώρου και η μουσική ενός νέου, αλλά πολύ ταλαντούχου  συνθέτη και τραγουδιστή του Πάνου Μπλέτζα. Ένα νησιώτικο τραγούδι που μας  ταξιδεύει στο Αιγαίο και  είναι αρχή για ένα cd που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2021.

Σε παρακολουθούμε εδώ και χρόνια και βλέπουμε ότι οι συνεργασίες που έχεις κάνει με μεγάλα ονόματα του χώρου είναι αρκετές. Υπάρχει κάποια που ξεχωρίζεις ιδιαίτερα;

Πράγματι έχω συνεργαστεί με τον αείμνηστο  Αντώνη Βαρδή, ο οποίος έχει βαπτίσει και τον γιό μου. Την Ελένη Δήμου, τον Νίκο Νομικό,  την Ελπίδα, την Κατερίνα Κούκα, την Κωνσταντίνα, τους Ζιγκ Ζαγκ, την Οπισθοδρομική κομπανία, την Αθηναϊκή Κομπανία, τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Χαρούλα Λαμπράκη και πολλούς ακόμα… Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συνεργασία,  γιατί η κάθε μια ήταν κάτι ιδιαίτερο για μένα. Γνωρίζεσαι, μαθαίνεις από τον άλλο… και μου δίδαξαν να είμαι απλά ο εαυτός μου, ειλικρινής, αληθινή, αυθεντική.

Ο χώρος αυτός  θέλει καλούς ανθρώπους και επαγγελματίες, χωρίς έπαρση… και εννοείται σκληρή δουλειά!

Πέραν της μουσικής, όμως, προσεγγίζεις και την τέχνη της υποκριτικής. Έχεις σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ιάσμου. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε έκαναν να μπεις σ' αυτόν τον χώρο; Είναι οι τέχνες στο σύνολό τους ένας τρόπος έκφρασης για σένα ή είναι και κάτι άλλο;

Από μικρό παιδί ήθελα να σπουδάσω θέατρο. Ήταν πάντα το όνειρό μου. Να φανταστείτε ότι όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός στο Χόλιγουντ!  Έτσι αποφάσισα να σπουδάσω στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ιάσμου.

Πιστεύεις ότι οι τέχνες γενικότερα μπορούν να εξελίξουν τον πολιτισμό μας; Μπορεί συγκεκριμένα η μουσική να κάνει τον κόσμο μας καλύτερο;

Μια κοινωνία και ένας λαός χωρίς τις τέχνες είναι κάτι το αδιανόητο. Με τη μουσική ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κάθε πολιτισμός, ανεξάρτητα με το πόσο αναπτυγμένος, ή φωτεινός ήταν, έχει  δημιουργήσει μουσική.

Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι χρησιμοποιούν ενστικτωδώς τη μουσική για να χαλαρώνουν. Η μουσική είναι  τρόπος έκφρασης των ανθρωπίνων σκέψεων και συναισθημάτων…

Ζούμε σε μια εποχή όπου η τέχνη ''αιμορραγεί'', δεδομένης της άσχημης κατάστασης που επικρατεί και του εγκλεισμού. Πως αντιμετωπίζεις εσύ τα όσα άσχημα συμβαίνουν γύρω μας;

Πράγματι, η τέχνη «αιμορραγεί», εφόσον από τον Μάρτιο του 2019 και μετά ο κλάδος υπέστη φοβερό πλήγμα. Ωστόσο, προσωπικά σκέφτομαι θετικά, χαμογελάω, χρησιμοποιώ δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου και ευελπιστώ σύντομα να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Πώς θα ήθελες να εξελιχθεί η μουσική σου πορεία και ποια τα σχέδιά σου για το μέλλον; Μια ευχή που θα έκανες για τον εαυτό σου;

Περιμένω να τελειώσει το lock down,  να επιστρέψουμε  στην κανονικότητα και να μπω στο στούντιο και να ολοκληρώσω το καινούριο μου cd.

Στον εαυτό μου θα ήθελα να ευχηθώ….να είμαι υγιής, η πιο πολύτιμη από όλες αναμφίβολα τις άλλες ευχές και να συνεχίσω να χαμογελώ!

Νάσια, σε ευχαριστούμε θερμά και σου ευχόμαστε ολόψυχα κάθε σου δημιουργία να αγγίζει την επιτυχία!

Και εγώ ευχαριστώ για την υπέροχη συζήτηση! Εύχομαι σε εσάς και όλους τους αναγνώστες καλές γιορτές με  υγεία και ευτυχία για κάθε μέρα του νέου χρόνου.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Νάσια Κονιτοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Αθήνα αλλά  καταγωγή έχει  από την  Νάξο. Κόρη του αείμνηστου Βάρδου του Νησιώτικου τραγουδιού και δάσκαλου Γιώργου Κονιτόπουλου, μεγάλωσε σ' ένα σπίτι που ακουγόταν από το πρωί μέχρι το βράδυ νησιώτικη μουσική (βιολί). Ξεκίνησε ερασιτεχνικά, τα πρώτα της, βήματα, στο τραγούδι όταν ήταν μαθήτρια δίπλα στον πατέρα της. Εν συνεχεία έκανε μουσικές σπουδές στο μουσικό Ωδείο Σκαλκώτα.

Το 1985 έκαναν  το πρώτο δίσκο μαζί με το πατέρα της: Γιώργος Κονιτόπουλος , συμμετέχει η Νάσια Κονιτοπούλου – «Θαλασσινές Αγάπες».

Το 1989 ακολουθεί άλλος ένα δίσκος Στο «παραθύρι πρόβαλε» όπου τραγουδά πέντε τραγούδια, σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κονιτοπούλου.

Το 1990 κυκλοφορεί Νάσια Κονιτοπούλου, Γιώργος Κονιτόπουλος, Συμμετέχει Και Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος - Νησιώτικα - Συρτοί Και Μπάλοι .

Το 1991 κυκλοφορεί Γιώργος Κονιτόπουλος, Νάσια Κονιτοπούλου –« Έγια Μόλα-Για»

Το 1991 Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Νάσια Κονιτοπούλου Φιλική Συμμετοχή Γιάννης Πάριος – «Κάθε Π΄ Ακούω Δοξαριά» Αφιέρωμα Στον Γιώργο Κονιτόπουλο

Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος "Θαλασσινά κι αληθινά" κυκλοφόρησε το 1993 με τραγούδια του πατέρα της  και του θείου της, Βαγγέλη Κονιτοπούλου.

Ακολουθούν και άλλες δισκογραφικές δουλειές. Το 1994 «Στην Άμμο Χίλια Σ' Αγαπώ».

Το 1997 «Καπετάνιος Ο Έρωτας» . Το 1999 Η Νάσια Κονιτοπούλου -Τραγουδά Γιώργο Κονιτόπουλο. Το 2004 «Έρωτά Μου Και Πατρίδα» Το 2005 «Τα Καλύτερα Νησιώτικα»

Το 2006 Μιχάλης Γαμπιεράκης, Νάσια Κονιτοπούλου –«Λόγια Ψυχής Θαλασσινά» Το 2007 Live - 46 Επιτυχίες. Το 2010 «Πορτραίτα» .

Το 2011 «Ελλήνων Παράδοσις» Νησιώτικα Με Τη Νάσια Κονιτοπούλου. Το 2016 cd single « Καλοτάξιδος» και «Ξημερώνει» Το 2017 cd single «Στου Μαραθόκαμπου τον Όρμο»

Το 2017 cd single «Ερωτεύτηκα» Το 2019 Remix και Video clip το « Ερωτεύτηκα από την Heaven music. To 2019 cd single «Φεγγάρι Μελαγχολικό» σε μουσική και στίχους του Ματθαίου Γιαννούλη.

Το 2020 cd single « Στο Πέλαγος» Σε μουσική Πάνου Μπλέτζα και στίχους του Σπύρου Θεοδώρου.

Δισκογραφικά έχει ερμηνεύσει τραγούδια εκτός του Γιώργου Κονιτόπουλου, των Αντώνη Βαρδή, Χρήστου Νικολόπουλου, Παντελή Θαλασσινού, Γιάννη Πάριου και άλλων σημαντικών δημιουργών.

Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες πίστες της Αθήνας με Αντώνη Βαρδή, Ελένη Δήμου, Νίκο Νομικό, Ελπίδα, Κατερίνα Κούκα, Κωνσταντίνα, Ζιγκ Ζαγκ, Οπισθοδρομική κομπανία, Αθηναϊκή Κομπανία, Βίκυ Μοσχολιού, Χαρούλα Λαμπράκη και πολλούς ακόμα…

Πέρα από τις μουσικές σπουδές στο Ωδείο Σκαλκώτα έχει σπουδάσει και υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή του Ιάσμου.

Έχει συνεργαστεί με τις δισκογραφικές εταιρείες : Celebration sounds, Poly music, Music Mirror, Cronos music, melody maker, Fm Records, Heaven Music.

Την Νάσια Κονιτοπούλου μπορείτε να την βρείτε:

Στο επίσημο κανάλι της στο Youtube : https://bit.ly/2xZeKKh

Facebook: https://www.facebook.com/Nasiakonitopoulouofficial      

Instagram: https://www.instagram.com/nasia_konitopoulou_official/  

Twitter: https://twitter.com/NasiaKonitopou1

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια