Βιβλιοκριτική για το μυθιστόρημα "Οδηγός επιβίωσης καταστροφών" των Χ.Άντριους-Τ.Α.Μπόουερς | Γράφει ο Κώστας Τραχανάς

 


Συγγραφείς: Χ.Άντριους-Τ.Α.Μπόουερς
Έτος έκδοσης: 2021
Σελ.: 160
Εκδόσεις: Ψυχογιός


Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν απρόσμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Έρχονται αντιμέτωποι με θύελλες, ισχυρές καταιγίδες, σεισμούς, πλημμύρες ,που προκαλούν διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο κόσμος μας στηρίζεται πλέον σε πολύπλοκες και αλληλένδετες δημόσιες υπηρεσίες που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της ζωής. Φωτίζουμε τα σπίτια μας με ηλεκτρισμό από ένα δίκτυο που καλύπτει όλη τη χώρα. Έχουμε καθαρό νερό από υγιεινές υπόγειες σωλήνες, άλλα τεράστια συστήματα απομακρύνουν τα σκουπίδια και τα απόβλητά μας, αποθηκεύουμε και μαγειρεύουμε τα φαγητά μας με συσκευές που λειτουργούν με ηλεκτρισμό ή φυσικό αέριο. Τα παραδείγματα της εξάρτησής μας από την τεχνολογία για τη βασική μας επιβίωση είναι αμέτρητα.

Αυτά τα δίκτυα που στηρίζονται στην τεχνολογία μπορεί να αποδειχθούν ευπαθή. Μια ισχυρή θύελλα ή ακόμη κι ένα μικρό σφάλμα στη διαχείριση του ηλεκτρικού δικτύου μπορεί να θέσει εκτός λειτουργίας τις περισσότερες πηγές καθαρού νερού, τροφίμων, θέρμανσης και φωτισμού. Στη χειρότερη περίπτωση, μια μεγάλη φυσική καταστροφή -τυφώνας, σεισμός ή θύελλα-μπορεί να καταστρέψει τα συστήματα υδροδότησης, αποχέτευσης και ηλεκτρισμού, να διαταράξει τις επικοινωνίες και να γκρεμίσει σπίτια, επιχειρήσεις και συστήματα μεταφοράς. Μπορεί να μείνουμε στο σκοτάδι για μερικές ώρες, αλλά από την άλλη μεριά, στα πιο ακραία σενάρια, ίσως χρειαστεί να βγούμε από τα χαλάσματα και να επιβιώσουμε μέχρι να φτάσει βοήθεια.

Για να βγάλουμε πέρα με επιτυχία στη διάρκεια μιας καταστροφής αλλά και ύστερα από αυτή, απαιτείται ένας συνδυασμός ετοιμότητας, γνώσης και σωστής επιλογής εφοδίων.

Ο Οδηγός επιβίωσης από καταστροφές είναι ένας αναλυτικός και εύχρηστος οδηγός τσέπης, που θα σας δώσει τις βασικές πληροφορίες τις οποίες χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Θα σας μάθει τα βασικά της επιβίωσης, από τα πιο κρίσιμα όπως είναι το νερό, τα τρόφιμα και η προσωπική ασφάλεια, μέχρι τις γνώσεις και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για να κάνετε τη ζωή σας υποφερτή ύστερα από μια καταστροφή, είτε είναι φυσική είτε ανθρώπινης προέλευσης.

Μην το αφήσετε στην άκρη για να το διαβάσετε όταν προκύψει η ανάγκη, αν και θα σας βοηθήσει ακόμα και τότε. Θα πρέπει να διαβάσετε τώρα για να είστε προετοιμασμένοι για οποιοδήποτε καταστροφή.

Απαραίτητο εγχειρίδιο για να επιβιώσεις στον σημερινό κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια