Η Αθήνα στο επίκεντρο | Panorama Arts Festival

 


Ιδιαίτερη εντύπωση κάνει τις τελευταίες μέρες με την παρουσία του και τις δράσεις του, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός, μη πολιτικός και μη θρησκευτικός οργανισμός για συγγραφείς και δημιουργούς από όλο τον κόσμο, το Writers Capital Foundation. Ο εν λόγω οργανισμός, είναι εγγεγραμμένος στο Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών και υποστηρίζει το έργο, τους στόχους και την δράση του ΟΗΕ, της Unesco και της Unisef.

Το Writers Capital International Foundation, φέρνει πιο κοντά συγγραφείς, καλλιτέχνες και άλλους που εμπίπτουν στον τομέα των δημιουργικών εκφράσεων υπό μια ενιαία ομπρέλα προκειμένου να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να εμπνεύσουν αλλά και να εμπνευστούν περαιτέρω.

Μέρος αυτού του οράματος αποτελεί και το φεστιβάλ Panorama International Arts & Sculpture με την σύμπραξη επιφανών καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο οι οποίοι ενώνουν τις φωνές τους προκειμένου να μπει τέλος στην κακοποίηση των ζώων.

Το ετήσιο φεστιβάλ που διοργανώνει το Ίδρυμα Writers Capital φέτος φιλοξενείται στην Αθήνα και λόγω της πανδημίας το φεστιβάλ πραγματοποιείται διαδικτυακά. Σε αυτό θα λάβουν μέρος πάνω από 300 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο οι οποίοι με τα έργα τους που θα εκτεθούν και θα προβληθούν μέσα από τις σελίδες του φεστιβάλ, θα επιχειρήσουν να ευαισθητοποιήσουν την παγκόσμια κοινότητα προκειμένου να μπει φρένο στην κακοποίηση των ζώων, όπως αναφέρει η γενική γραμματέας του ιδρύματος Ειρήνη Ντούρα-Καβαδία.

Εκτός από το φεστιβάλ τεχνών, ο Οργανισμός διοργανώνει επίσης το Διεθνές Φεστιβάλ Λογοτεχνίας Panorama και πολλά άλλα προγράμματα με στόχο να εμπνεύσει την ανθρωπότητα.

Με επίσημη ανακοίνωση του το Writers Capital International Foundation μας πληροφορεί ότι ένας δραστήριος πολιτικός επιστήμονας – αρθρογράφος και συγγραφέας, ο Νίκος Ναούμης, αναλαμβάνει την εκπροσώπηση του γραφείου τύπου του οργανισμού για λογαριασμό της Ελλάδας.

Ο Νίκος Ναούμης γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ξηρόμερο Αιτ/νίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και ειδικεύτηκε στις διεθνείς σχέσεις.

Εργάζεται ως πολιτικός επιστήμονας και μιλά αγγλικά.

Για μια πενταετία, ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ από μικρός αγωνίζεται για τα δικαιώματα των ανθρώπων με προβλήματα όρασης για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία.

Είναι ιδρυτής ενός μη κερδοσκοπικού σωματείου το οποίο απαρτίζεται αποκλειστικά από άτομα με έλλειψη όρασης, της Βέγας Εκδοτική-Πολιτιστική. Μέσα από την Βέγας και μέσω εφτά βιβλίων λογοτεχνίας, ενός μουσικού δίσκου και πολλών βίντεο μέσω του επίσημου καναλιού του στο YouTube (https://www.youtube.com/channel/UCU3-ahgzmkqJLbwQjjUtyqg), ο Νίκος Ναούμης προσπαθεί να εντάξει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα ανθρώπους με αναπηρίες. Είναι αρθρογράφος και συγγραφέας ενός μυθιστορήματος ενώ ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια