Διδακτικά παραμύθια για το καλοκαίρι από τις εκδόσεις iWrite

 


Μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας μέσα από τις σελίδες των παιδικών μας βιβλίων

Πώς θα μάθουμε στα παιδιά μας την έννοια της ειλικρινούς φιλίας ακόμα και αν όλα στην αρχή μοιάζουν εχθρικά; Και πώς θα τα εκπαιδεύσουμε να αντιμετωπίζουν τους ιούς και τις αρρώστιες; Οι απαντήσεις βρίσκονται στα δύο νέα μας παιδικά βιβλία!


Φλαμίνγκο και Γλάροι


Σε μια όμορφη λίμνη βρίσκουν καταφύγιο χιλιάδες πουλιά: Γλάροι, πάπιες, χήνες, γλαρόνια και άλλα πολλά. Στο παραμύθι μας, όμως, μερικά από τα ντόπια πουλιά, οι γλάροι, δεν καλοβλέπουν τα ξενόφερτα φλαμίνγκο που ήρθανε στη λίμνη επειδή στη χώρα τους ο χειμώνας είναι βαρύς και οι δικές τους λίμνες παγωμένες. Γλάροι και φλαμίνγκο μοιάζουν για εχθροί. Όταν όμως τους δίνεται ευκαιρία να γνωριστούν αληθινά, τότε αναπτύσσεται μεταξύ τους φιλία ειλικρινής. Έτσι, η ζωή φωτίζεται ξανά στη μεγάλη λίμνη με τα χιλιάδες πουλιά.


Η Δρ Ελιάνα Χατζηιωάννου γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1960. Μαθήτευσε στο Γυμνάσιο Άγίου Γεωργίου Λάρνακας απ’ όπου αποφοίτησε το 1978. Σπούδασε δασκάλα στην Παιδαγωγική Άκαδημία Κύπρου με εξομοίωση πτυχίου από το Πανεπιστήμιο Άθηνών και μετά στο Πανεπιστήμιο Άθηνών απ’ όπου πήρε πτυχίο Θεολογίας. Κατά τη διετία 1995-1997 υπηρέτησε ως δασκάλα στην Κυπριακή Εκπαιδευτική Άποστολή της Μεγάλης Βρετανίας. Άπέκτησε μάστερ Θεολογίας από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, ενώ την ίδια χρονιά διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως θεολόγος. Για δύο χρόνια εργάστηκε με απόσπαση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, στον τομέα της επιμόρφωσης των θεολόγων. Το 2005 απέκτησε διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το 2016 Mάστερ στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία από το CIIM. Άπό το 2013 είναι επιθεωρήτρια του μαθήματος των Θρησκευτικών. Με την παιδική λογοτεχνία ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια, συγγράφοντας κυρίως παραμύθια. Τα θέματά της προσεγγίζουν τις καθημερινές πτυχές της ζωής αλλά και τις ανθρώπινες αδυναμίες που στο τέλος μεταμορφώνονται, αναδεικνύοντας τις ευγενείς πανανθρώπινες αξίες.



Η Κυρία Γρίπη και τα παιδιά της

Μεγάλες σκοτούρες έχει η κυρία Γρίπη! Πρέπει να δείξει στους γιους της πώς πρέπει να δρουν για να επιβιώνουν στο ανθρώπινο σώµα. Ποια εµπόδια συναντά όµως; Ένα εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό παραµύθι, που µας µιλά µε απλό και εύκολο τρόπο για το τι είναι οι ιοί, πώς συµπεριφέρονται και πώς µπορούµε να τους αντιµετωπίσουµε!


Η Ευαγγελία Αρετογλίδου – Φωληά έχει γεννηθεί στην όµορφη πόλη της Καβάλας. Μεγάλωσε στις παρυφές της και έως τώρα ζει µέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον, γεµάτο από δέντρα, πουλιά, λουλούδια. Είναι παντρεµένη, έχει τρία παιδιά και τρία εγγονάκια. Από µικρή της άρεσε στον ελεύθερό της χρόνο να διαβάζει λογοτεχνικά βιβλία. Έτσι, άρχισε στην εφηβική της ηλικία να γράφει τα πρώτα της ποιήµατα. Μεγαλώνοντας, ασχολήθηκε ερασιτεχνικά µε τον καλλιτεχνικό χώρο, και συγκεκριµένα µε το θέατρο και το τραγούδι. Το παραµύθι της κυρίας Γρίπης το έγραψε πριν δύο χρόνια, όµως η έκδοσή του συνέπεσε τυχαία µε την πανδηµία που ζούµε σήµερα – ίσως αυτή ήταν απλά η αφορµή για να ξεκινήσει κάτι που χρόνια περίµενε!

Η Έφη Γεωργαντοπούλου, γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1976 και τώρα ζει στην Καβάλα. Σπούδασε Διακόσµηση Εσωτερικού Χώρου και ασχολείται µε τη ζωγραφική από πολύ µικρή ηλικία, καθώς συµµετείχε στο Ατελιέ Τέχνης της θείας της για αρκετά χρόνια. Αργότερα, έκανε οικογένεια, απέκτησε τέσσερα παιδιά και αφοσιώθηκε σε αυτά. Μαζί µε τα παιδιά της, µπήκε και εκείνη στον κόσµο του παιδικού βιβλίου και µπορεί να πει ότι τότε ξεκίνησε να αγαπά αυτού του είδους την τέχνη. Χάρη στην Ευαγγελία Αρετογλίδου, εικονογράφησε τα πρώτα της παιδικά βιβλία. Πιστεύει ότι η εικόνα έχει τη δύναµη να προσφέρει στα παιδιά πολλά, γι’ αυτό πρέπει να τα αγγίζει µε γλυκό και τρυφερό τρόπο, όπως ένας γονιός αγκαλιάζει το παιδί του.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια