Είδαμε την παράσταση "Το αγρίμι" με την Δήμητρα Παπαδήμα στο Κηποθέατρο Παπάγου



Γράφει η Βάσω Κανιώτη

Με τη λέξη αγρίμι συνήθως μας έρχεται στο νου κάποιο ζώο άγριο, έτοιμο να ξεσκίσει με λύσσα και ορμή οτιδήποτε βγει στο διάβα του. Έτσι, λοιπόν, αισθανθήκαμε και για την Δήμητρα Παπαδήμα στο έργο «Το αγρίμι» που υποδύεται αριστουργηματικά τη ζωή της μεγάλης πρωταγωνίστριας του θεάτρου, Μαρίκα Κοτοπούλη.



Ο εξαιρετικός μονόλογος της πρωταγωνίστριας, οι γεμάτο χρώμα, αυξομειώσεις της έντασης της φωνής, της ψυχοσύνθεσης, του πάθους και της δύναμης αυτής της δυνατής προσωπικότητας, αποτέλεσαν μια μίξη συναισθημάτων και σκέψεων, καθ όλη τη διάρκεια της παράστασης.



Η Δήμητρα Παπαδήμα κατάφερε να μας συγκινήσει και παράλληλα να μας συγκλονίσει με την ερμηνεία της. Κατάφερε με έναν μαγικό τρόπο να μας μεταφέρει στο ιστορικό υπόβαθρο και να προσεγγίσει με πλήρη ορθότητα τη προσωπικότητα της Μαρίκας Κοτοπούλη. Ο ωμός ρεαλισμός της ιστορίας του θυελλώδους έρωτά της με τον Ίωνα Δραγούμη και ο τρόπος που ζούσε τη ζωή της στο έπακρο, βυθισμένη σε «αμαρτίες» όλων των ειδών, μας αφήνουν μια γεύση ενός ανθρώπου πραγματικού αγριμιού.


Η εντύπωση που αφήνεται στο ευρύ κοινό δεν είναι άλλη, από την κατάληψη του πνεύματος της Δήμητρας Παπαδήμα από την ίδια τη Μαρίκα Κοτοπούλη. Ένας πραγματικά ορμητικός χείμαρρος η πρωταγωνίστρια, αφήνοντας τα εσώψυχά της επάνω στο σανίδι.


Μια εξαιρετικά δομημένη παράσταση με τη σκηνοθετική πινελιά του Γιάννη Μποσταντζόγλου –έκανε και ένα μικρό πέρασμα από το καμαρίνι της πρωταγωνίστριας κατά τη διάρκεια της παράστασης ως Χέλμης - , η οποία μας έκανε να νοιώσουμε μια μεγαλύτερη σιγουριά, πως ακόμα και ο μονόλογος μπορεί να αποτελέσει τη κορυφή της πυραμίδας ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο : Δήμητρα Παπαδήμα
Σκηνοθεσία : Δήμητρα Παπαδήμα – Γιάννης Μποσταντζόγλου
Σκηνικά= Κοστούμια : Χριστίνα Οικονόμου
Μουσική επένδυση : Χρήστος Στεργίου
Παραγωγή : Spotlight Productions

Ερμηνεύει η Δήμητρα Παπαδήμα - Μαζί της ο Γιάννης Μποσταντζόγλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια