Ο Παναγιώτης Σδούκος στη μουσική σκηνή Σφίγγα


Ο Παναγιώτης Σδούκος  στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Σιωπές - “ Όσα δίστιχα ψιθύρισα ”

Κυριακή 7 Νοεμβρίου


Με αφορμή τη νέα του κυκλοφορία ‘’Οι Σιωπές’, τις οποίες υπογράφει σε στίχο και μουσική ο Γιώργος Σταυριανός, ο ερμηνευτής Σδούκος Παναγιώτης μεταμορφώνεται σε έναν μουσικό ταξιδευτή στους ήχους, τους ρυθμούς και τις μελωδίες, που έβγαλε τόσο αληθινά αυτός ο τόπος και μας προσκαλεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα.

 

Με τη λυγμική του φωνή, που “ψέλνει αλλιώς τα βαριά…” - όπως χαρακτηρίστηκε -  γινόμαστε συμμέτοχοι της ομήγυρής του μέσα από εμπνευσμένες διασκευές τραγουδιών του νεότερου και σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου καθώς και  δικές του δημιουργίες, που αγγίζουν το φυλλοκάρδι του ακροατή.

Από το ρεπερτόριό του δε λείπουν  τα μαντιναδάκια, εκείνα τα μελωδικά δίστιχα που τόσο όμορφα και βιωματικά έπλεκε ο απλός κόσμος και σαφώς η Ήπειρος, η ιδιαίτερή του πατρίδα 

 

Μέσα από την εναλλακτική αυτή ματιά εμφάνισής τόσο του ιδίου όσο και των μουσικών του ικανοποιείται ένα βαθύτερο αίτημα ψυχής ότι η παραδοσιακή-οι μουσική-οι εμπνέονται και προχωρούν με ‘’αυτοσχεδιαστική’’ ευκολία και στις απαιτήσεις της σύγχρονης μουσικής σκηνής.

 

Οι μουσικοί του συνοδοιπόροι είναι οι Χρήστος Δαλιάνης στο βιολί, Παναγιώτης Κάιτατζης Παναγιώτης στο ούτι, Θεοδόσης Συκιώτης στο λαούτο και στην κιθάρα, Κωνσταντίνος Καλατζής στα κρουστά και ειδικός καλεσμένος ο Τιμολέων Ντέμος στο κλαρίνο.  

 

Μουσική σκηνή Σφίγγα

Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής

(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845

sfigamusic@gmail.com

Ώρα προσέλευσης: 20.30

Ώρα έναρξης: 21.30

Γενική είσοδος: 8 ευρώ 

facebook: https://www.facebook.com/sfigamusictheatre

instagram: https://www.instagram.com/sfigamusictheatre_official/

 

*Για τη διεξαγωγή της παράστασης, εφαρμόζονται στον χώρο, τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς και το πρωτόκολλο, που απαιτεί είσοδο μόνο με βεβαίωση εμβολιασμού ή νόσησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια