Ο Νομπελίστας Αμπντουλραζάκ Γκούρνα στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 


Είναι μεγάλη μας τιμή να καλωσορίζουμε στις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ τον φετινό Νομπελίστα Λογοτεχνίας, Αμπντουλραζάκ Γκούρνα.

Ο 73χρονος Αμπντουλραζάκ Γκούρνα τιμήθηκε από τη Σουηδική Ακαδημία με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021 για την «ασυμβίβαστη και συμπονετική διείσδυσή του στις επιπτώσεις της αποικιοκρατίας και στη μοίρα των προσφύγων μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και ηπείρων».

Τον Ιούνιο του 2022 θα κυκλοφορήσει το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του Afterlives (2020), σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το Afterlives είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Bloomsbury τον Σεπτέμβριο του 2020. Ήταν στη βραχεία λίστα για το βραβείο ORWELL 2021 και στη μακρά λίστα για το βραβείο WALTER SCOTT PRIZE 2021.
Τοποθετημένο κυρίως στο πλαίσιο του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, το μυθιστόρημα παρακολουθεί τέσσερις πρωταγωνιστές που ζουν σε μια πόλη στις ακτές των Σουαχίλι της σημερινής Τανζανίας από την εποχή της γερμανικής αποικιακής κυριαρχίας μέχρι λίγα χρόνια μετά την ανεξαρτητοποίηση της χώρας.

Θα ακολουθήσουν τα μυθιστορήματά του By the sea (υποψήφιο για το Booker και το βραβείο της εφημερίδας Los Angeles Times) τον Μάρτιο του 2023, το Desertion (υποψήφιο για το Βραβείο Commonwealth Writers' Prize) τον Οκτώβριο του 2023 και το Paradise (υποψήφιο για το βραβείο Booker, το βραβείο Whitbread και το Writers Guild) τον Μάρτιο του 2024.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια