Ποιήματα που αναβιώσουν αναμνήσεις και συναισθήματαΣυλλογές ποίησης για την ανεξίτηλη παρουσία του έρωτα στη ζωή μας

Εξομολογήσεις ψυχής για τον έρωτα και την ύψιστη σημασία της κάθε στιγμήςΓια λίγο έρωτα

Θα τα άφηνα όλα για σένα. «Είσαι πολύ καλός άνθρωπος», μου είπες. Δεν είμαι καλή, είμαι ερωτευμένη. Έπαψα καιρό να είμαι καλή. Έχεις τα πιο όμορφα χέρια του κόσμου. Αλλά έπρεπε να ξέρω, πως αυτά δεν μπορούν να με κρατήσουν, να με ταΐσουν, να με σκεπάσουν, να με ξεσκίσουν, να με απογειώσουν. Όσες φορές κι αν σκέφτηκα να σ’ αφήσω, ερχόμενη να σ’ το πω, αισθανόμουν πως ανέβαζα πυρετό. Ύστερα σε κοιτούσα κι ήθελα να σ’ αγκαλιάσω με όλο μου τον εαυτό. Κι έπρεπε να το ξέρεις ήδη, πως ο έρωτας δεν είναι καλή πράξη… είναι κάτι άγριο, πιο άγριο κι από το φίδι, κι από τον κεραυνό, ένα βήμα πριν τη μανία. Μα το μυαλό σου όλο μετράει τον χρόνο, βάζει σε τάξη τον χώρο. Μακάρι, όχι μια μέρα να γυρίσεις, μακάρι μια μέρα να ερωτευτείς. Όχι, όχι εμένα. Τον Έρωτα!

Η Σοφία Σταθάκη γεννήθηκε τον Μάιο του 1998 στα Χανιά και κατάγεται από το Ρέθυμνο Κρήτης. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική, τη στιχουργική και αφιέρωσε σημαντικό χρόνο στη σύνθεση και την παραγωγή τραγουδιών. Το 2017 ξεκίνησε να φοιτά στο τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ συγχρόνως, παρακολούθησε έναν τριετή κύκλο μαθημάτων θεάτρου.


Εποχές στο Άχρονο

Μια συλλογή ποιημάτων…για την αναζήτηση της εσωτερικής ελευθερίας, …την ανεξίτηλη παρουσία του έρωτα στη ζωή μας…και την ύψιστη σημασία της κάθε στιγμής.

«Υμνώ τη στιγμή, κάθε σούρουπο, κάθε χάραμα και το μέλλον υπερασπίζομαι με ποιήματα τραγουδώ για όσους γεννιούνται αδιάκοπα και για όσους περήφανα, αθόρυβα σβήνουν τραγουδώ για τους εκλεκτούς που ονειρεύονται τραγουδώ… τραγουδώ για τους κύκνους».

Ο Λευτέρης Ασπρόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο τον Ιούνη του 1982 και αυτή τη στιγμή ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Από το 2008 δραστηριοποιείται στον χώρο της ψυχικής υγείας, της εκπαίδευσης και της έρευνας. Τα τελευταία χρόνια, ποιήματα και διηγήματά του έχουν εκδοθεί σε διάφορες συλλογές και βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Αυτή είναι η πρώτη του ποιητική συλλογή.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια